15 februari 2007
Themabijeenkomst 'Ontketende Content'
Kan het onderwijs zinvol gebruikmaken van die zogenaamde web 2.0 toepassingen?
Op 21 en 28 februari organiseren Kennisnet Ict op school, het Ontwikkelcentrum en
ROC-i-partners twee themabijeenkomsten over dit onderwerp.

Er gebeurt nogal wat op en met internet! Wie zet er tegenwoordig niet allerlei informatie, beelden, wetenswaardigheden of zelfs persoonlijke gegevens op het web? Weblogs, wiki’s, youtubes, foto’s, je profiel, je…, noem het maar op. Zo worden we naast gebruikers van informatie ook producenten van informatie, prosumers zeg maar.

Tussen al die enorme hoeveelheden informele content, ook wel ontketende content, zit heel veel waardevol educatief materiaal. Bijvoorbeeld een weblog over die stage in Verweggistan of de fotoserie van een docent over een tentoonstelling of het filmpje dat door studenten gemaakt is. Maar kan het onderwijs zinvol gebruik maken van die zogenoemde ‘Web 2.0’ toepassingen?

In een themabijeenkomst willen de organisatoren dit graag samen met u verder verkennen. U maakt kennis met een aantal praktijkervaringen en we werpen gezamenlijk een blik op de mogelijkheden. De bijeenkomst wordt tweemaal georganiseerd door een samenwerkingsverband van Kennisnet Ict op school, het Ontwikkelcentrum en ROC-i-partners voor management en docenten van ROC’s en AOC’s.

Een wervende tekst die ik natuurlijk niet zelf verzonnen heb. De reden waarom ik deze toch plaats is dat ik zelf ook mag "optreden" en mijn ervaringen op dit gebied mag delen met de deelnemers.
De bijeenkomst op 28 februari in Den Bosch is bijna vol, maar voor de bijeenkomst op 21 februari in Emmeloord is er nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Doelgroep: geinteresseerden uit het MBO, dus van de AOC's (groen) en ROC's (grijs)

Inschrijven kan nog!
De themabijeenkomsten bieden plaats aan maximaal 50 deelnemers. Deelname is gratis. Wij vragen u daarom
uiterlijk 16 februari in te schrijven. Dit kan door te bellen naar Femke Breijer (079) 329 67 68.
Een e-mail sturen kan natuurlijk ook:
f.breijer@kenict.org

Kijk voor meer informatie over deze programmalijn op: MBO Prosumer van leermateriaal

Verrassing:
Deelnemers gaan zeker niet met lege handen naar huis. Ik mag natuurlijk niks verklappen, maar dit bericht zal je misschien alvast een idee geven.

Labels: , , ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 13:48 | Permalink |
20 januari 2007
Wat gaat web5 ons brengen?
Het gaat nu wel heel snel, maar de vraag is of we daar nu aan mee moeten doen en er allemaal achteraan moeten hollen. Waar ik het gevoel heb dat ik veel mensen nog web2.0 moet uitleggen zeggen anderen dat web3.0 al lang voor de deur staat. Seth Godin gaat nu nog een stap verder en begint al over web4 zaken. Goed, dan wil ik de eerste zijn die web5.0 introduceert, al heb ik geen flauw benul wat ik me daar dan bij zou moeten voorstellen. Beethoven?

Plaatje van personalizedmedia

In de shownotes van de presentatie van Edu'actief van afgelopen woensdag staat:
Web nu is vooral 2D en tweerichtingsverkeer blogs, wiki's, delen van info, 2D portals als hyves enz.
Web straks is een 3D vertaling hiervan: geintegreerde games, 3D virtuele werelden waar mensen met een alter ego interactie aangaan.
Gaan we dan straks ook nog het spel Third Life krijgen?
Nu begint Seth Godin dus met web4 dimensies en dan kom ik daar straks dus achteraan met "the fifth dimension" onder het motto "Let the sun shine in".
Zou je dus nu ook al moeten gaan nadenken over lekker bekkende domeinnamen voor als het zover is... De vijfde versnelling of het vijfde wiel?

Labels: ,


Geplaatst door Willem Karssenberg om 13:15 | Permalink |
20 december 2006
Van web1.0 naar web2.0
Ik heb het al een paar keer gezegd: de keynote van Toine Maes (directeur Kennisnet) op de EduExchange vond ik echt inspirerend. Daarmee kreeg ik echt het gevoel dat Kennisnet er alles aan doet om voorop te lopen of in ieder geval mee te gaan met de huidige ontwikkelingen.
Na afloop Toine dus gelijk gevraagd of de presentatie online zou komen. Een week later was dat het geval, maar helaas als pdf waardoor juist de leuke animaties misten. Opnieuw contact opgenomen met Toine die me zelfs persoonlijk zijn presentatie wilde mailen. Maar meer dan 12 Mb is zelfs voor Gmail iets te veel. Dus werd het opnieuw op de site van EduExchange geplaatst. Nu zaten de flash filmpjes verstopt in aparte PowerPoint bestanden. De volgende uitdaging was natuurlijk om die eruit te krijgen (ik wil ze zo graag hier laten zien) en met de hulp van Pierre is me dat uiteindelijk gelukt. Daar is namelijk een tooltje voor waar Pierre nog apart een bericht aan gaat wijden.
Hoe dan ook, hier een paar seconden inspiratie:


Play | Stop | Rewind

Wat me helaas nog niet lukt is om de autostart eruit te halen! Wie kan me helpen?
Als het goed is, dankzij Pierre, zijn er nu werkende knoppen!
(daar ben ik dus een avond mee bezig geweest)

Labels: , , ,


Geplaatst door Willem Karssenberg om 23:24 | Permalink |