15 februari 2007
Themabijeenkomst 'Ontketende Content'
Kan het onderwijs zinvol gebruikmaken van die zogenaamde web 2.0 toepassingen?
Op 21 en 28 februari organiseren Kennisnet Ict op school, het Ontwikkelcentrum en
ROC-i-partners twee themabijeenkomsten over dit onderwerp.

Er gebeurt nogal wat op en met internet! Wie zet er tegenwoordig niet allerlei informatie, beelden, wetenswaardigheden of zelfs persoonlijke gegevens op het web? Weblogs, wiki’s, youtubes, foto’s, je profiel, je…, noem het maar op. Zo worden we naast gebruikers van informatie ook producenten van informatie, prosumers zeg maar.

Tussen al die enorme hoeveelheden informele content, ook wel ontketende content, zit heel veel waardevol educatief materiaal. Bijvoorbeeld een weblog over die stage in Verweggistan of de fotoserie van een docent over een tentoonstelling of het filmpje dat door studenten gemaakt is. Maar kan het onderwijs zinvol gebruik maken van die zogenoemde ‘Web 2.0’ toepassingen?

In een themabijeenkomst willen de organisatoren dit graag samen met u verder verkennen. U maakt kennis met een aantal praktijkervaringen en we werpen gezamenlijk een blik op de mogelijkheden. De bijeenkomst wordt tweemaal georganiseerd door een samenwerkingsverband van Kennisnet Ict op school, het Ontwikkelcentrum en ROC-i-partners voor management en docenten van ROC’s en AOC’s.

Een wervende tekst die ik natuurlijk niet zelf verzonnen heb. De reden waarom ik deze toch plaats is dat ik zelf ook mag "optreden" en mijn ervaringen op dit gebied mag delen met de deelnemers.
De bijeenkomst op 28 februari in Den Bosch is bijna vol, maar voor de bijeenkomst op 21 februari in Emmeloord is er nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Doelgroep: geinteresseerden uit het MBO, dus van de AOC's (groen) en ROC's (grijs)

Inschrijven kan nog!
De themabijeenkomsten bieden plaats aan maximaal 50 deelnemers. Deelname is gratis. Wij vragen u daarom
uiterlijk 16 februari in te schrijven. Dit kan door te bellen naar Femke Breijer (079) 329 67 68.
Een e-mail sturen kan natuurlijk ook:
f.breijer@kenict.org

Kijk voor meer informatie over deze programmalijn op: MBO Prosumer van leermateriaal

Verrassing:
Deelnemers gaan zeker niet met lege handen naar huis. Ik mag natuurlijk niks verklappen, maar dit bericht zal je misschien alvast een idee geven.

Labels: , , ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 13:48 | Permalink |
19 januari 2007
Werkgroep Security
De laatste workshop die gisteren nog wél doorging was van de werkgroep Security. De organisatie wilde ons blijkbaar niet onbeveiligd naar huis sturen. Aan de hand van een aantal sheets werd verslag gedaan van alle activiteiten tot nu toe. De werkgroep heeft bepaald niet stil gezeten en een aantal zeer bruikbare produkten opgeleverd. Die kregen de deelnemers, keurig geordend in en map, mee naar huis. Heel grappig daarbij is de Dagobert Duck strip "de winterauto", opgenomen in het boekje De zwakke schakel, ons aangeboden door Kennisnet ICT op School en de werkgroep. Vast een collectors item voor Duck verzamelaars. Ook in de map "Veiligheid - een gevoel?" tevens een uitgave van Kennisnet in de serie "Kamer van morgen". Voor belangstellenden zijn de boekjes te bstellen bij Kennisnet. Het andere materiaal staat op de website van ROC-i-partners, onder de knop Werkgroepen.

Labels: ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 18:39 | Permalink |
Van divergeren naar convergeren
Ook hier geen beste kwaliteit, maar dat heeft vooral ook met het (gebrek aan) licht te maken in het bruine café van het Abe Lenstra stadion, maar dit fragment geeft toch een korte impressie van het worldcafé zoals dat door Tom en Harry verzorgd werd.

Voor geinteresserden wil ik de lange opname nog op de Surfnet videoportal plaatsen.
Update: Voor geinteresserden heb ik de lange opname op de Surfnet videoportal geplaatst.

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 17:05 | Permalink |