13 februari 2007
Wat is er aan de hand?
Laat ik net nog even de hond uit, kruist er een pad mijn pad.
Wat is er toch aan de hand in Nederland, dit is toch niet normaal in de winter?

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 00:26 | Permalink |
04 februari 2007
Off topic?
Lezers die ook de site van Pierre (ICT & Onderwijs Blog) bezoeken weten dat hij in het weekend regelmatig een "recensie" plaatst over een film die hij bekeken heeft. Hij gebruikt daar trouwens wel consequent de categorie "Film en Boek" voor .
Bij Wilfred (technology enhanced learning) zien we regelmatig berichten verschijnen over zijn activiteiten binnen Groen Links. (Misschien een categorie "Politiek"?)

Nu ben ik deze week toevallig twee keer naar het theater geweest:
Woensdag naar "Vaders" (met o.a. Piet Römer en zijn kleindochter), een absolute aanrader ook als je niet van toneel houdt en dat niet alleen vanwege het sterke spel van Piet.
En gisteren ben ik naar "Chess" geweest, wat mij betreft een absolute afrader ook als je wel van musicals houdt, ondanks de geweldige zang van Joke de Kruijf.

Maar waar het me nu om gaat is het volgende:
Ik ga ervan uit dat mijn lezers hier komen in de verwachting iets over (trends in) ICT en onderwijs te lezen. Zouden jullie het storend vinden als ik af en toe ook iets plaats over meer persoonlijke zaken of zeggen jullie juist "leuk om ook dat van Willem te horen"?
Zeg je "Schoenmaker houd je bij je leest" of maakt het je gewoon niks uit?
Ik stel de vraag aan jullie omdat ik zelf niet weet of ik het nu prettig vind of juist niet...

Eigenlijk is het niet eerlijk om hier (hopelijk) een discussie te starten nu Pierre net het land uit is, maar het doet zich nu voor.

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 17:16 | Permalink |
20 januari 2007
2000 bloggers
Een tijdje geleden kwam ik (een foto van) mezelf tegen op internet. Inmiddels blijkt dat te zijn uitgegroeid tot een serieus project. Tino Buntic wil een pagina aanleggen met 2000 foto's van bloggers + de bijbehorende links. Hij verzamelt ze via MyBlogLog en Technorati, maar nu kun je jezelf ook aanmelden...

Labels:

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 19:31 | Permalink |
09 januari 2007
Inovix en Medinose
Heb je nooit last van allergie, dan kun je nu weer wegklikken...
Collega's die me wat beter kennen zeiden het al na de vakantie: "ik zag het aan je weblog, je was niet helemaal op dreef de laatste weken".
En inderdaad, de laatste tijd voel ik me doorlopend min of meer belabberd. Oorzaak lijkt een aanhoudende last van allergie die je in deze tijd van het jaar niet zou verwachten (Tenzij het huisstofmijt blijkt te zijn).
Afgelopen vrijdag zei m'n vrouw: "Heb je al eens op internet gekeken? Daar is van alles te koop", en ze wees me op de allergiewinkel.
Vandaag kwam de bestelling binnen. Een stoer uitziend apparaatje dat je aan je broekriem kunt bevestigen met daaraan een snoertje dat aan het eind 2 rode lampjes heeft. In je neus hangen en ruim 4 minuten laten branden. In deze donkere dagen krijgt mijn neus 3X per dag lichttherapie!
Maar natuurlijk wilde ik ook een computergadget, dus heb ik nu heel geeky een soort USB stick met flexibele aansluiting aan mijn notebook zitten die mijn directe omgeving doorlopend voorziet van gezuiverde lucht. Tenminste.... dat zegt de verpakking.
Dus naast het paardemiddel prednisolon waar m'n huisarts mee kwam omdat ik me in Londen gewoon goed wil voelen nu ook wat alternatieven vanuit het idee: baat het niet, schaadt het niet.
Heb je nog andere goede tips voor me, dan hoor ik het graag!

Labels: ,


Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:57 | Permalink |
01 januari 2007
Laat me m'n eigen gang maar gaan
Gezellig oud en nieuw vieren met een aantal vrienden is toch altijd iets speciaals. De een zorgt voor champagne, de ander voor oliebollen en de jongen met het meeste geld mag het vuurwerk regelen. Wat me wel opviel gisterenavond is dat na 23.00 uur eigenlijk geen televisie meer gekeken werd, maar vrijwel iedereen zat te sms'en. Het mooiste moment echter vond ik zelf vlak na twaalven, toen iedereen naar buiten was om het vuurwerk af te steken, en ik met een trillende hond op schoot keek naar een optreden van Ramses Shaffy bij Paul de Leeuw, waar hij "laat me" zong... Prachtig!
Bekijk een registratie of lees de tekst.
Ik hoop dat ik dit jaar ook vooral m'n eigen gang mag gaan...

Labels:

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 15:10 | Permalink |