19 januari 2007
Hij is ervoor gevallen
Vanmorgen voorspelde ik het al en inderdaad vertelde Fred even later op frEdSCAPEs dat hij een iPod video gekocht heeft. In een reactie vraagt Raoul (Kennisnet ICT op School) of Fred kan aangeven waarom hij zo enthousiast is.
Nou, dat kan Fred wel!Anderhalf uur later komt hij met de volgende opsomming:

 1. Je heb vast wel eens met een probleem of een vraag gezeten waarbij de oplossing of het antwoord makkelijker kon worden gegeven door iets te laten zien/het voor te doen, dan door een instructie te lezen. Hier biedt video (dus ook de iPod video) uitkomst.
 2. Laat je klant zien hoe een site/webservice 'werkt'/wat er gebeurt als je 'dit en dat' doet, zonder dat je daarvoor online hoeft te gaan. Gebruik de iPod desnoods als fall-back als er geen internet is.
 3. Instructies voor installatie, bedieningen beheer van software en systemen.
 4. Voorbeelden van handelingen, handigheidjes of lichamelijke oefeningen fitness, fysiotherapie etc.
 5. (Wandel)routes / excursies: kaart met bijbehorende beelden en achtergrond info (geluid, tekst en beeld).
 6. Video podcasts en Enhanced podcasts voor pleasure/entertainment, opleiding/training en voor business
 7. Promotiefilmpjes van je eigen business/bedrijf
 8. Toon op een training of bij een oefening beelden van een proces of gevaarlijke situaties, of situaties die verbeterd kunnen worden.
  (Je weet neem ik aan dat de iPod Video op TV is aan te sluiten)
 9. Toon je portfolio
 10. Wat dacht je van 'platenverzameling incl artwork op zak'. Makkelijk te vertalen naar andere educatieve/bedrijfsmatige audio/video-verzamelingen: Je catalogus op zak
 11. Naslagwerk met plaatjes van product en hun bijbehorende specs en beeldmateriaal.
 12. Time-and-place shifted onderwijs (colleges)
 13. Demonstratie van product
 14. http://edition.cnn.com/2005/TECH/10/20/medical.imaging/index.html

Ik zou nog uren door kunnen gaan maar hou nu op. Voorbeelden zat te bedenken namelijk. Ga er zelf maar even voor zitten en je hebt er zo weer een heleboel bij bedacht.
Grappig: juist gisteren hoorde ik iemand anders ook enthousiast vertellen dat hij alle foto's altijd bij zich heeft op de iPod zodat hij ze op bezoek bij een (potentiƫle) klant kan laten zien als er iets ter sprake komt waar hij beelden van heeft...

Labels:

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:43 | Permalink |
Wedden dat...
Wedden dat het eerstvolgende bericht op frEdSCAPEs gaat over de iPod video?

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 09:05 | Permalink |
Geboren in de lente
Tom Oosterhuis mag zich dan tegenwoordig onderwijsontwerper noemen, hij is en blijft natuurlijk ook theatermaker. Vandaar dat hij zijn presentatie gisteren toch ook lardeerde met een tweetal liedjes. Fred Zelders vroeg al of de opname die ik maakte met m'n iPod integraal beschikbaar komt, maar dat wil toch eerst even met Tom overleggen.
Ik sprak vandaag even met hem, en hij was heel nieuwsgierig naar de opnamekwaliteit van m'n iPod, dus neem ik aan dat hij er geen bezwaar tegen heeft dat ik die demonstreer door het plaatsen van een stukje uit de opname van gisteren. Het is het liedje "winter" dat begint met: Geboren in de lente.

Wil je de volledige tekst van deze song, dan staat die op musicfromnl (wel inloggen).
Is dit de eerste keer dat je Tom hoort?
Hij is inderdaad de broer van Trijntje en heeft ook samen met haar gezongen.
Op chatrats.nl kun je hen samen beluisteren met de titelsong van chatrats: zeg me wie je bent

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 00:17 | Permalink |
25 december 2006
iPod accesoires
DSC_0583Wat een verrassingen onder de kerstboom vandaag!
In de eerste plaats de xtrememac micromemo die je onder aan je iPod klikt en waarmee je er een complete voicerecorder van maakt. Het eigenwijze flexibele microfoontje is bevestigd via een 3.5mm-plug. In plaats daarvan kun je dus ook een andere bron aansluiten. Er is een mic/line schakelaar en zo kun je zelfs het output signaal van bijv. je notebook als bron gebruiken voor opname (in WAV formaat). Het microfoontje is lekker gevoelig en kan dus vervangen worden door een dasspeldmicrofoon. Helaas werkt die van mijn Olympus voicerecorder niet (electret) dus die set kan ik wel in z'n geheel te koop aanbieden. Nu ik de micromemo heb denk ik dat die Olympus niet meer gebruikt gaat worden.

DSC_0585In het volgende cadeau zat een portable speaker setje, ideaal in combinatie met de iPod. Voeding middels 4 AAA batterijtjes, maar er zit ook nog een adapter bij. Het geluid valt me alleszins mee en het meegeleverde snoertje met aan weerskanten een 3.5mm plug komt weer van pas bij bovenstaane micromemo. Er zat ook nog een wit opvouwbaar headsetje bij, maar die brak al snel in 2 stukken.

DSC_0597

Tenslotte nog een USB Power Set, ideaal voor het voeden of opladen van USB apparaten zoals m'n iPod, Qtek 9100 etc., zonder gebruik te hoeven maken van laptop of PC. De set bestaat uit een USB Netspanningsadapter en een USB Auto Adapter.
(Allemaal gevonden bij de Mediamarkt)

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 16:26 | Permalink |
24 december 2006
Sudoku voor de iPod
Vakantie, dus tijd voor spelletjes! Zo heb ik gisteren via iTunes Sudoku voor de iPod gedownload en ik moet zeggen: dat valt niks tegen.
Alleen, zit er op die Mac's geen spellingscontrole of is de Nederlandse tak van Apple uitbesteed aan Zuid Afrikanen? De meegeleverde uitleg is van een lachwekkende kwaliteit.

Trouwens, er is een nieuwe beta versie uit van Faststone capture met veel meer mogelijkheden, waaronder het gebruik van watermarks.

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 11:44 | Permalink |