30 januari 2007
Embedded MP3 via DivShare
Een maand geleden plaatste ik al een bericht over DivShare met de titel "Your files stay online forever".
Ik zei er wel bij dat ik het jammer vond dat je geen MP3 bestanden direct vanaf hun site kunt afspelen en die feedback heb ik hen ook gegeven. Kennelijk hebben ze die reacties meer gehad, want vanaf nu is ook dat mogelijk. Ze genereren zelfs de code voor een embedded player op je eigen site.
Natuurlijk heb ik even getest of het werkt en hoe dat eruit ziet:


Er blijkt nog wel een fout in de code te zitten die ik wel meer tegenkom.
De embed tag wordt niet afgesloten en dat vindt Blogger niet leuk:

ERROR
Your HTML cannot be accepted: Tag is not closed: embed...
De nieuwe Blogger geeft dat keurig highlighted aan.

Eindelijk dus een plek waar je net zoals allang kan voor foto's nu ook je geluidsbestanden (gratis) kwijt kunt.
De performance viel me trouwens wel tegen, want het geluid kwam haperend binnen, maar dat kan ook aan mijn verbinding liggen.

Labels: ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:57 | Permalink |
09 januari 2007
Podcastgenerator

Via het berenproject van Harry Spoelstra werd ik geattendeerd op het Open Source Programma: PodcastGenerator.
Ik heb dat even snel gedownload, uitgepakt, weer geupload naar m'n webserver en geconfigureerd en ben daar eigenlijk wel enthousiast over.
In no time (10 minuten) heb je zo'n site draaiend! Het genereert een keurige feed die door iTunes gelijk herkend wordt.
Het enige wat ik jammer vind is dat je als bezoeker van de site geen reacties kan achterlaten zoals bij weblogs. De HTML editor kan wat mooier, de flashplayer zou ik vervangen door Dewplayer en de layout mag wat minder witruimte hebben, maar dat is allemaal aan te passen. Om mee te beginnen geeft het een prima standaard code die je zelf naar believen kunt gaan uitbouwen.
Zijn er lezers die hier al mee werken? Reageren mag ook via audio!

Labels: ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 00:21 | Permalink |
08 januari 2007
Als je van beren leren kan
Harry en LouisToen ik vorig jaar naar de BETTSHOW ging kwam ik iedere keer een beer tegen, met daaraan vast Harry Spoelstra, leerkracht op een basisschool in Rijnsburg. Harry ging voor de eerste keer vliegen en had Bruno meegekregen van de kinderen uit groep 1/2. Bruno ging zelf een reisverslag bijhouden, met mooie foto's erbij.

Dit jaar gaat Bruno weer en heeft inmiddels veel bijgeleerd, luister zelf maar:


Bruno gaat webloggen en podcasten en heeft inmiddels een eigen website waar verslagen van nog veel meer reizen op komen te staan.
Zelf zegt Harry daarover:

"De reisbeer is een idee, bedacht voor een reis naar Londen, waarbij kinderen van groep 1/2 hun (r)...ijsbeer meegaven ter ondersteuning omdat het mijn eerste vliegreis zou worden. Iedere dag werd er verslag gedaan van de avonturen van de (r)...ijsbeer en ik durfde toen wel te vliegen. Het bleek dat iedereen heel enthousiast was om de verrichtingen van de beer te volgen. Er zijn nu diverse reisberen in de omloop. Middels deze website kunnen anderen op een simpele manier in aanraking komen met andere landen en culturen.
Het is de bedoeling dat de foto's die hier geplaatst worden rechtenvrij zijn en dat anderen deze kunnen gebruiken, tenzij het voor commerciële doeleinden is. Maar moet jij een werkstuk maken dan kun je rustig de foto's opslaan en gebruiken. We stellen het op prijs dat je een knuffel(beer) meeneemt op vakantie en daardoor inspiratie krijgt om foto's te maken die de moeite waard zijn voor anderen. Wil je in de naam van de foto heel kort vermelden waar het is zodat anderen dat kunnen lezen."


Ik vind het zo geweldig dat er mensen zijn die hun onderwijs zo invullen en ik hoop Bruno eind deze week zeker tegen te komen! Mag ik dan met jou op de foto?

Labels: , ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:41 | Permalink |
Wir haben wieder angefangen
De scholen zijn vandaag weer begonnen, en daarmee ook Erwin de Vries, docent Duits op het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen en "veel met ict bezig". Zo maakt hij veel gebruik van een zelf ontworpen audio forum. Leerlingen kunnen zelf teksten inspreken, naar elkaars uitspraken luisteren én op elkaar reageren! Ook wordt het gebruikt bij Internationale uitwisselingsprojecten, bijvoorbeeld met leerlingen uit Griekenland. Deelnemers stellen zichzelf voor en stellen de deelnemers in het buitenland vragen, natuurlijk allemaal in het Duits. Behalve geluid kunnen in de forum bijdragen ook gewoon teksten worden ingevoerd. Leraar de Vries kan zijn leeerlingen op deze manier ook makkelijk huiswerk opgeven.
Dat Erwin niet bang is voor zijn eigen stem blijkt uit het feit dat hij wél gebruik maakt van de audio-reactiemogelijkheid op mijn website.
Een voorbeeld van hoe zo'n forum eruit kan zien vind je hier.
Een nieuwe toepassing die Erwin nu heeft ontwikkeld is het Web in de Klas audioblog.
Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van geluidsfragmenten van bijv. Podcast.de
Dat klinkt dan zo:

Mij lijken het in ieder geval mooie manieren om je lessen "aansprekender" en aantrekkelijker te maken!

Labels: , ,

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 14:39 | Permalink |