04 februari 2007
Wat FLIcKr je me nou?
Het mooie van Flickr vond ik onder andere dat je, wanneer je op reis bent, heel makkelijk vanaf je mobieltje foto's naar Flickr kunt sturen die je - wanneer je gebruikmaakt van een speciaal e-mail adres - direct kunt doorzetten naar je weblog.
Ik zie nu dat, waarschijnlijk sinds de migratie naar de nieuwe Blogger omgeving, dat niet meer werkt voor zgn. FTP blogs waarbij je Blogger gebruikt zoals ik doe.
Daar baal ik dus behoorlijk van, want zo kan ik straks vanuit Oostenrijk niet even snel hier een berichtje met een foto plaatsen!
Wanneer ik de standaard wizard in Flickr gebruik ziet deze alleen mijn weblogs bij Blogger die gebruikmaken van de nieuwe layout en die gehost worden bij blogspot. Andere weblogs zoals deze worden niet gevonden.
Nu is er nog een andere mogelijkheid waarbij je het "API endpoint" van je weblog op moet geven, maar ik heb geen idee wat ik daar zou moeten invullen...
Iemand een suggestie?

Labels:


Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:58 | Permalink |
02 januari 2007
Flickr Album Maker
In COS magazine van december staat een klein artikeltje over het tonen van foto's op je eigen site. Daarbij wordt verwezen naar Satellite, een PHP programma dat je op je eigen server zet en die automatisch je foto's bij Flickr ophaalt en weergeeft. Daarvoor heb je wel een Flickr API key nodig die je makkelijk bij Flickr kunt aanvragen, ervan uitgande dat je natuurlijk wel een (gratis) account hebt. Ik ben Satellite nu aan het uittesten en het werkt prima. Het leuke is dat je ook een cloud kunt weergeven van al je tags, maar omdat ik juist ben begonnen al mijn foto's te geotaggen staat dat in zo'n cloud weer heel rommelig.
Omdat niet iedereen PHP mogelijkheden en/of kennis heeft ben ik eens verder gaan kijken naar andere tools die gebruik maken van je Flickr foto's en ben terechtgekomen bij Yuan Flickr Album Maker.
Hier kun je heel makkelijk online een foto album laten genereren op basis van een aantal parameters. Voordeel is dat je geen API key nodig hebt en ook een album kunt genereren met foto's van een ander, zolang je de gebruikersnaam maar weet. Nadeel is dat het geen dynamisch album is. Je krijgt code aangeboden die je in je pagina plakt, compleet met aanpasbare stylesheetcode.

Generated by Flickr Album Maker

Update: Ik moest de stylesheetcode wel in een extern bestand zetten want het is net of Blogger inline stylesheetcode niet leuk vindt.

Labels:

Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 15:56 | Permalink |