29 april 2010
Dit blog is verplaatst

Deze blog bevindt zich nu op http://www.trendmatcher.nl/.
Je wordt binnen 30 seconden automatisch omgeleid, maar je kunt ook hier klikken.

Als je een abonnement op een feed hebt, kun je dit bijwerken op
http://www.trendmatcher.nl/feeds/posts/default.
Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:21 | Permalink |
19 maart 2010
Oproep: video's plaatsen op Wikipedia
Een prachtige oproep van Edwin Mijnsbergen (van ZB Digitaal): Video's plaatsen op Wikipedia

Ik kan er natuurlijk m'n eigen draai aan geven, maar kan het eigenlijk niet beter verwoorden dan Edwin al doet. In dit geval neemt hij het me vast niet kwalijk als ik hem gewoon citeer:
Video domineert het web. Alleen al op YouTube worden inmiddels meer dan een miljard video's bekeken. Per dag. Er wordt voor 24 uur aan videomateriaal toegevoegd aan die website. Per minuut. Als je het zo bekijkt is het vreemd dat een andere site die domineert, Wikipedia, zo weinig doet met video's binnen lemma's.
Video Alliance, Miro en Kaltura wil daar verandering in brengen. Zij doen een oproep aan gebruikers om zelf video's te uploaden om op die wijze lemma's te verrijken. Uiteraard kiest dit consortium voor open standaarden, en niet voor YouTube c.s. Je zou verwachten dat die keuze het proces een stuk ingewikkelder maakt, maar dat blijkt mee te vallen.
de kwaliteit van De huidige collectie is nog niet erg hoog maar daar kunnen wij dus en masse verandering in brengen. Leef je uit!
Mooi ook dat zo bewust is gekozen voor Open Source oplossingen! Ben wel benieuwd naar performance en hoe dit uiteindelijk allemaal bekostigd wordt. Hosting is nog altijd niet voor niks en volgens mij legt ook Youtube nog steeds geld toe. Maar een geweldig initiatief. Ik ga eens kijken wat voor video's ik zou kunnen plaatsen waar een ander ook wat aan heeft want terecht zijn er wel policies en guidelines geformuleerd.

Ga naar Let's Get Video on Wikipedia om te beginnen.

Geplaatst door Willem Karssenberg om 00:27 | Permalink |
24 januari 2010
Let op: verander je instellingen!
Komt dit bericht nog automatisch bij je binnen in je RSS lezer of op je iGoogle pagina?
Verander dan de instellingen van je RSS lezer of de gadget bij iGoogle.
Vanaf heden worden er namelijk geen berichten meer op deze plek geplaatst, maar direct op trendmatcher.nl!

De nieuwe RSS feeds zijn:
Voor de berichten: http://feeds.feedburner.com/Trendmatcher
Voor de reacties: http://feeds.feedburner.com/Trendcomments

TrendMatcher tussen ICT en Onderwijs

↑ Grab this Headline Animator


Geplaatst door Willem Karssenberg om 00:34 | Permalink |
23 januari 2010
Verander je bookmarks!
Vandaag werd ik onaangenaam verrast door de volgende mededeling van Blogger:

We are announcing today that we will no longer support FTP publishing in Blogger after March 26, 2010

Laat dat nu precies de manier zijn waarop ik Blogger gebruik om berichten op mijn eigen domein te plaatsen!
Er moest dus wat gebeuren, dus dacht ik: dan gelijk maar!

Vanaf nu worden berichten dus niet meer geplaatst op het domein www.karssenberg.nl/weblog maar direct op www.trendmatcher.nl (zoals het eigenlijk ook hoort).

Vanaf vandaag ziet mijn weblog er dus wat anders uit want ik moest ook snel een nieuwe layout kiezen. Daar ga ik de komende periode nog wel aan sleutelen, maar voorlopig zullen we het hiermee moeten doen.
Voor iedereen die op zijn/haar browser een bookmark heeft gemaakt naar mijn site betekent dit dus dat die veranderd moet worden naar: www.trendmatcher.nl (makkelijk hè?)
De RSS feed verandert niet dus daar hoef je niets aan te doen.

Natuurlijk wilde ik dit eigenlijk al veel langer, maar zag gewoon op tegen de rompslomp. Achteraf bleek het werk dat ik ervoor moest verrichten best wel mee te vallen.
Ik gebruikte al een extra weblog bij Blogger als een soort van beta account om dingen uit te proberen. Het veranderen van de DNS settings bij de provider waar ik het domein trendmatcher heb bleek heel simpel te gaan en kon ik zelf doen.
Via Blogger kun je alle berichten mét reacties makkelijk exporteren en later weer importeren in een ander weblog. Zo kon ik alle oude berichten verplaatsen naar het nieuwe domein.
De verandering zal ongetwijfeld ook voordelen met zich meebrengen, want Blogger belooft voor het komende jaar veel nieuwe mogelijkheden, maar dan moeten ze eerst van die FTP mogelijkheid af en dat is op zich begrijpelijk.
Nadeel is dat ik de layout niet meer volledig in eigen hand heb, maar nu gebruik moet maken van de mogelijkheden die Blogger layouts bieden. Als je een beetje in de code duikt is daar echter ook genoeg aan te tweaken dus we komen er vast wel uit. Voor mij is dit in ieder geval geen reden om nu op zoek te gaan naar een andere blogomgeving zoals Wordpress of Typepad. Ik red me hier prima mee!

De volgers die ik had op mijn oude weblog ben ik nu wel kwijt helaas. Hopelijk dat iedereen zich op mijn nieuwe blog even opnieuw aanmeldt!

Heb je verwijzingen naar oude berichten? Geen probleem, want die laat ik hier natuurlijk nog heel lang staan!

Heeft deze migratie nog meer gevolgen die ik niet voorzien heb, dan hoor ik dat graag!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 14:37 | Permalink |
21 januari 2010
Twitter wint van een zaal vol IT managers
Tijdens het prima verzorgde diner buffet op de 21e themaconferentie van saMBO~ICT kwam het gesprek aan tafel natuurlijk op vroeger, toen alles nog simpel en overzichtelijk was.
"Heb jij in de jaren '80 ook nog basic programma's opgenomen van de radio?" Vroeg iemand.

"Via de radio, dat kan toch niet?" reageerde een jongere dame in het gezelschap die dat niet meegemaakt kon hebben.
"Jazeker, hoe heette dat programma ook alweer?"

En toen begon de wedstrijd:
Ik zei dat ik er wel achter kon komen door de mensen in de zaal te bevragen, de meesten tenslotte ruim 50+ en met veel verstand van ICT. Gewoon een kwestie van wisdom of the crowds aanspreken, toch?
@Essen2punt0 ging tegelijkertijd op zoek via haar iPhone op Twitter.
Wie als eerste het antwoord kreeg had gewonnen.

Dus ging ik snel een aantal tafeltjes bij langs met steeds dezelfde vraag. De meesten wisten waar ik het over had maar... hoe heette dat programma nu ook alweer?
Wel veel twinkeling in ogen bij de herinnering alleen al!

Na vijf minuten kwam Annemarie zwaaiend met haar iPhone naar me toe.
"Ik weet het: Hobbyscoop!"
De vraag was geretweeted door @slijterijmeisje die daarmee ook haar netwerk aanboorde en werd als eerste beantwoord door @oetgrunnen:
@Slijterijmeisje volgens mij was dat hobbyscoop, en dat was basicode, uren aan de radio gehangen...

Maar veel meer mensen kwamen met die reactie. Gewoon een kwestie van de hashtag #durftevragen toevoegen en de antwoorden komen wel. In totaal kwamen er via Twitter binnen die 5 minuten 10 goede antwoorden binnen!

Op dezelfde conferentie heb ik veel van die mannen horen zeggen dat zij niet twitteren met de redenatie:
Ik hoef toch niet te weten wie wanneer naar de wc gaat? Helemaal gelijk jongens...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:57 | Permalink |
19 januari 2010
Microsoft Mouse Mischief
Geen stemkastjes meer, maar gewoon stemmen met je muis!

Al in oktober 2006 plaatste ik voor het eerst een bericht over Microsoft Multipoint: 1 PC, meer muizen met eigen cursor!. Daarna hoorde ik er niets meer van tot ik in oktober 2009 weer tegen wat nieuws aanliep over Windows MultiPoint Server 2010. Nog steeds zonder echt concrete voorbeelden...

Tot vorige week Microsoft tijdens de BETTSHOW in Londen Microsoft Mouse Mischief presenteerde (te vertalen met muis kattekwaad?).
Microsoft Mouse Mischief is een programma dat gebouwd is op dat Multipoint platform. Het verkeert nog in beta maar laat al heel duidelijk zien wat er mee mogelijk is!

Je kunt het gratis downloaden en gebruiken. Je moet dan wel Powerpoint 2007 geïnstalleerd hebben. Na installatie van Mischief krijg je een paar extra knoppen tot je beschikking in Powerpoint. Je kunt nu heel makkelijk verschillende soorten vragen toevoegen in je presentatie: Ja/Nee vragen en meerkeuzevragen. Bij meerkeuzevragen kun je eventueel ook aangeven wat het juiste antwoord is. Als je klaar bent met het samenstellen van je presentatie kunt je hem afspelen of publiceren.

En dan wordt het leuk!
scherm3Je kunt namelijk via usb hubs (zoals je die gratis meekreeg op Competentcity bijvoorbeeld) als je wilt tot maar liefst 25 muizen aan je notebook of PC koppelen! Dat kunnen natuurlijk ook draadloze muizen zijn. Zelf heb ik het getest met 10 muizen.
Wanneer je begint moet je even aangeven welke muis je zelf gebruikt voor bediening van de presentatie. Daarna mogen alle deelnemers hun muis bewegen en aangeven of ze alleen mee willen doen of binnen een groepje. In dat laatste geval kan één muis door nog meer leerlingen gebruikt worden.
Als er nu een vraag komt kan iedereen antwoord geven door met de muis op het gekozen antwoord te gaan staan en te klikken. Zodra je geklikt hebt verdwijnt je unieke cursor. Wanneer iedereen geklikt heeft wordt in percentages getoond hoe er geantwoord is. Tijdens het antwoorden heft de docent de mogelijkheid om het proces even te puzeren of te beëindigen. Ook kun je de vraag opnieuw laten zien. Wanneer je bij een meerkeuzevraag hebt aangegeven wat het juiste antwoord is krijg je bij de uitslag ook in beeld wie als eerste het goede antwoord gaf. Aan de knoppenbalk is al te zien dat er nog meer mogelijkheden bijkomen. Ergens dit jaar moet het programma volledig uitgewerkt zijn en als ik het goed begrijp zal het gratis beschikbaar blijven.

scherm7Mouse Mischief is in principe bedoeld voor de basisschool maar volgens mij kun je het veel breder inzetten. Met een goede vraagformulering kan ik me zelfs voorstellen dat je het gebruikt bij teamvergaderingen of een belangrijk CvB overleg!

Ik heb er vandaag mee gewerkt en moet zeggen dat het allemaal heel makkelijk en intuïtief gaat. Een van de usb hubs heb ik verbonden via een usb verlengsnoer van 3 meter en ook dat ging prima.
Al met al kun je dus met behulp van Microsoft Mouse Mischief (dat laatste spreek je niet uit zoals je het schrijft) tegen nauwelijks kosten een soort van stemsysteem creëren voor in de klas of bij vergaderingen!

In je presentatie kun je natuurlijk ook gewone slides opnemen, maar dan zonder animaties en filmpjes. Je kunt de presentatie ook publiceren als apart bestand. Dit bestand kan je dan afspelen met de Mischief player die mee geïnstalleerd wordt. Dit betekent dat je op de computer waar je de presentatie afspeelt in principe geen Powerpoint hoeft te staan.

Dit is misschien een wat lang en saai verhaal. Je moet de tool echter gewoon even downloaden en uitproberen. Dan word je vanzelf enthousiast!

Heb je die muizen eenmaal aangesloten, dan kun je ook andere dingen uitproberen die gemaakt zijn met behulp van die Multipoint technology, zoals een gratis demo van het programma Curriculum Curiosity. Dat is een soort van tekenprogramma waar je meerdere kinderen tegelijk aan kunt laten werken, ieder dus met een eigen muis! Kijk ook op Story Stage waar bijgaand filmpje over gaat. Ook daar kun je een demo downloaden die je kunt spelen met twee muizen (niet meer en niet minder).

Geplaatst door Willem Karssenberg om 19:58 | Permalink |
18 januari 2010
Martin Luther Kingday
Op de derde maandag van januari is het in Amerika Martin Luther Kingday. Deze feestdag valt rond de tijd van de verjaardag van King, op 15 januari.
Ter gelegenheid daarvan staat op Schooltube een prachtig filmpje in de schijnwerpers.

In het eerste deel van de video kruipen leerlingen in de huid van bekende figuren uit de zwarte geschiedenis en citeren uitspraken uit hun leven. In het tweede deel herhalen ze delen uit de "I Have a Dream" toespraak. Dit moet die leerlingen een uniek inzicht gegeven hebben in het leven van deze personages en in het belang van de toespraak van Martin Luther King voor de geschiedenis.
Natuurlijk typisch Amerikaans maar het lijkt me wel iets dat die kinderen zich jaren later nog zullen herinneren als ze terugdenken aan hun school...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:43 | Permalink |
17 januari 2010
Help slachtoffers aardbeving Haïti
Haïti is getroffen door een zware aardbeving. Er zijn duizenden slachtoffers, de schade is enorm. Uw hulp is hard nodig. Maak nu uw gift over op giro 555.John Demmers heeft speciaal voor basisscholen een webkwestie / webquest gemaakt t.b.v. hulpacties voor de ramp in Haïti: Help slachtoffers aardbeving Haïti

In deze webkwestie worden mogelijkheden genoemd hoe je als school een actie kunt starten om te helpen!


Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:58 | Permalink |
Zeg het via Cinchcast
In een vorig bericht Blogging is easy demonstreerde ik de mogelijkheden van Ipadio.com waarbij je via een telefoon heel makkelijk een gesproken bericht op je weblog kunt plaatsen. De geluidskwaliteit is daarbij natuurlijk afhankelijk van je telefoon en de verbinding.

Zit je gewoon achter je computer dan kun je die natuurlijk net zo goed gebruiken voor het opnemen van een boodschap. In dat geval kun je ook gebruikmaken van Cinchcast.com.
Bij Cinchcast kun je gewoon inloggen via je Twitter of Facebook account. Het voordeel van het werken vanaf je computer is dat de geluidskwaliteit een stuk beter is, zeker wanneer je beschikt over een goede microfoon.
Bij Cinchcast kun je niet zoals bij Ipadio je bericht automatisch laten embedden. Dat moet je zelf even doen. Je bericht kun je wel direct naar Twitter laten sturen.
Overigens kun je ook bij Cinchcast je telefoon gebruiken, maar dan moet je bellen naar een nummer in New York en dat maakt het duurder. Bij Ipadio kun je bellen naar een gratis nummer in Nederland. Tenslotte kun je ook bij Cinchcast een foto bij je bericht plaatsen.

Al met al mogelijkheden genoeg! De vraag is alleen wie hier nog gebruik van maakt nu we bijna allemaal met een Flip of vergelijkbaar apparaat rondlopen. De tijd van podcasts lijkt definitief voorbij...

Download fragment...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 13:27 | Permalink |
Mijn leefwereld als leerling
Op de CvI Community heb je de mogelijkheid om iets te zeggen over jouw leefwereld als leerling.
Rein Bijlsma (ook bekend als Wauwel) komt daar al met prachtige herinneringen:

"Ot en Sien, inktpotjes, inktlapjes en een kroontjespen waar je de eerste keer op moest zuigen. "Panokko en de zilveren vogel".
De wereld via schoolplaten van Isings en het vertellen van de Hoofdmeester. Hilversum 1. De Spoetnik. Een lekker glaasje riedel. De eerste chips ( nog met een klein zakje zout in blauw papier erbij. Bazooka Joe-kauwgum.
Flesjes schoolmelk in een gietijzeren krat. Kortom: een heel kleine, rustige, beschermde en bevattelijke wereld."


Maar op zijn eigen weblog gaat hij nog een heel stuk verder. Hij vertelt daar zo'n mooi verhaal dat ik de gehele tekst het liefst integraal hier zou willen overnemen!
Het begint zo:

"Dit ben ik, in een tijd waarin de wereld nog klein was, en waarin die wereld enkel nog tot je kwam via de radio, een kostbaar apparaat wat na lang sparen en veel wikken en wegen werd aangeschaft ( natuurlijk door je vader, want moeder deed de huishouding ): twee knoppen, eentje voor het aan en uit zetten en het geluid, en de andere voor dat wonderlijke zoeken naar de zenders, die fluitend en tikkend langs je oor streelden. Zenders met wonderlijke namen: Beromünster, Lahti, Bayreuth, Budapest, en natuurlijk Hilversum. Dat was de wereld buiten de straat waar je woonde, buiten de Jan Bontelaan in Overveen. Een tochtje naar oma in Zwolle was een enorme reis, een vakantie naar Texel een regelrechte expeditie. De toestand in de wereld werd je uitgelegd door meester G.B.J.Hilterman en de onlangs overleden commentator Henk Neuman. Een commentator; wie luistert er nog naar een commentator? Wij becommentariëren de wereld tegenwoordig zelf. Direct, á la minute, bijvoorbeeld via Twitter."

Maar het gaat nog veel verder en wordt alleen maar mooier! Geweldig zoals Rein de link met het heden weet te leggen. Ga dus naar zijn weblog en lees het verhaal van Rein.

"De leerling van nu zal nooit meer lijken op de leerling van toen, en zal veel meer weten dan de leerling van toen, maar weten en ook nog eens tòt je nemen zijn wèl twee verschillende dingen. Daar heb je namelijk tijd voor nodig. Dáár moeten we ons op school maar eens op gaan focussen.
Eigenlijk ben ik vijftig jaar te vroeg geboren. Dan had ik zéker anders op de foto gestaan."


Op Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT zal Rein een presentatie houden over Twitter. Die sessie kan ik iedereen zeker aanbevelen!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 12:18 | Permalink |
CvI Community is LIVE!
Deze week zijn de wervingsfolders verstuurd voor Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT De leefwereld van de leerling en is de inschrijving geopend.
Als extra verrassing bij die aankondiging zat een link naar de nieuwe CvI Community.
Een compleet nieuwe online Community, speciaal voor het BVE-veld en gericht op mensen met interesse in onderwijsvernieuwing en ICT! Waar mensen elkaar online ontmoeten, wensen uitwisselen, elkaar (verder) leren kennen en kunnen vinden waar anderen mee bezig zijn. En ook voor, tijdens en na de conferenties zal hier natuurlijk ook veel gebeuren.

Aanmelden
Iedereen die al bekend is in de database van het Consortium kan zich bij de Comunity aanmelden met het bekende e-mail adres, maar ook "nieuwe" belangstellenden kunnen zich makkelijk aanmelden. Bij het vullen van je profiel wordt gevraagd om jezelf een aantal trefwoorden mee te geven. Op basis van die trefwoorden kun je elkaar straks makkelijk vinden en informatie uitwisselen.
De Community wordt gebouwd door Paragin|Remindo en de komende tijd wordt er nog veel meer functionaliteit toegevoegd.

Vul je profiel
Naast wat standaard gegevens en die trefwoorden kun je in je profiel ook aangeven waar je naar op zoek bent en wat je zelf te bieden hebt. Zo gaan we via de Community straks ervoor zorgen dat vraag en antwoord voor, tijdens en na de conferentie nog beter bij elkaar gebracht worden! Een grappig onderdeel is Mijn leefwereld als leerling, waarbij je ook een jeugdfoto van jezelf kunt plaatsen. Hoe zag jouw wereld eruit toen je zelf als leerling in de schoolbanken zat?

Communityregels
De CVI Community is een initiatief van het Consortium voor Innovatie en is bedoeld als platform voor en door haar leden en bezoekers. Met z'n allen proberen we er een mooi, interessant, leerzaam, inspiratievol en vooral leuke online community van te maken. Om alles in goede banen te leiden hebben zijn daarom een paar regels voor het gebruik van deze community opgesteld.

Reacties
Heb je vragen, opmerkingen, kritieken of ideeën voor de CVI Community? Laat het dan direct weten via deze pagina. Zoals gezegd is de Community al wel live, maar nog lang niet af. De bedoeling is dat er straks nog veel meer interactie kan plaatsvinden. Heb je daar een briljant idee over, laat je dan vooral even horen!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 09:30 | Permalink |
16 januari 2010
Nieuwe slimme apparaten
Op 27 januari geeft Steve Wheeler (Universiteit van Plymouth) een presentatie op de conferentie Learning Technologies 2010 in Londen. Deze presentatie heeft hij nu al online gezet voor iedereen die er dan niet bij kan zijn en dat geldt voor de meeste van mijn lezers lijkt me:-)

Zijn verhaal gaat over nieuwe slimme apparaten waarbij hij mooi laat zien waar de echte wereld en de virtuele wereld elkaar ontmoeten. Daarbij heeft hij het niet alleen over Augmented Reality (the virtual augments the real) maar ook over Augmented Virtuality (the real augments the virtual). Als je zijn slides bekijkt begrijp je wat hij bedoelt.

Een mooie uitspraak vind ik deze:
"Multimedia bracht de wereld in het klaslokaal
Slimme technologie zal de klas meenemen naar de wereld"

Ook brengt hij de verschuiving van formeel- naar informeel leren mooi in beeld.

Wat had ik graag zijn uitleg bij de slides gehoord, maar voor een deel kan ik het zelf wel verzinnen want de beelden vertellen een duidelijk verhaal:
New Smart Devices for Learning
Bekijk meer presentaties van Steve Wheeler.
Volg Steve Wheeler op zijn weblog Learning with 'e's

Geplaatst door Willem Karssenberg om 20:38 | Permalink |
Planning en roostering
Als er iemand is die zich heeft vastgebeten in de problematiek rond planning en roostering, dan is dat wel mijn collega Hans Hurenkamp!
Op zijn weblog VanDeZijkant doet hij met zekere regelmaat verslag van zijn ontdekkingstocht. Af en toe mag ik zelf ook met Hans sparren en brainstormen en dat geeft altijd verrassend nieuwe gezichtspunten.

Binnenkort kun je Hans op verschillende plekken tegenkomen*) met een prachtige presentatie die hij nu al op Prezi heeft staan, maar die natuurlijk nooit af is. Het Lemniscaat model waar Hans nu aan werkt is nog volop in ontwikkeling en bestaat voor een deel zelfs uit een rooster "engine" die voor een deel nog ontwikkeld moet worden!
Zet deze prezi op fullscreen en blader door de presentatie. Het geeft gelijk een prachtig beeld van de mogelijkheden van deze tool!


*)
1) Bijeenkomst herontwerpschool DC Assen-28 januari 2009 ; De onderwijscatalogus
2) Bijeenkomst saMBO~ICT 11-2-2010 ; DC & zijn logistiek (het 4luik)
3) Cvi conferentie 14 en 15 april 2010: “De Bermudaddriehoek” sessie 125

Woensdag en donderdag aanstaande zijn Hans en ik op de themaconferentie van saMBO~ ICT in Helmond en ook daar zal dit onderwerp zeker aan de orde komen...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 10:55 | Permalink |
14 januari 2010
Virtueel bouwen: online 3D-gebouwen maken
In oktober vorig jaar noemde ik het al: online 3D-gebouwen maken met behulp van Google Building Maker.
Dat bericht kwam toen echter gelijk met Google Wave binnen en dat vroeg toen wat meer aandacht:-)

Albeda CollegeInmiddels zijn er veel meer steden beschikbaar waar je gebouwen kunt plaatsen, waaronder Rotterdam! Veel leuker om met gebouwen te werken in een omgeving die je kent! Als ik nu docent bouwkunde was aan een ROC in Rotterdam wist ik het wel!
In ieder geval heb ik maar even het Albeda College en ROC Zadkine nagebouwd.

Het werkt allemaal heel simpel:
  • Ga naar Google 3D gebouwen en kies een stad uit de beschikbare locaties.
  • Maak een gebouw met behulp van foto's die getoond worden.
  • Sla je gebouw op (met je Google account). Dit wordt nu ingediend ter beoordeling.
  • Na beoordeling kun je het 3D-gebouw bekijken in Google Earth.
Wil je dit met leerlingen gaan doen dan is er zelfs een Google SketchUp wedstrijd waar je tot 1 maart aan mee kunt doen! Interessant in dit verband is ook het Google SketchUp blog en Building Maker kun je volgen op Twitter.

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:04 | Permalink |