23 januari 2010
Verander je bookmarks!
Lees voor met webReader
Vandaag werd ik onaangenaam verrast door de volgende mededeling van Blogger:

We are announcing today that we will no longer support FTP publishing in Blogger after March 26, 2010

Laat dat nu precies de manier zijn waarop ik Blogger gebruik om berichten op mijn eigen domein te plaatsen!
Er moest dus wat gebeuren, dus dacht ik: dan gelijk maar!

Vanaf nu worden berichten dus niet meer geplaatst op het domein www.karssenberg.nl/weblog maar direct op www.trendmatcher.nl (zoals het eigenlijk ook hoort).

Vanaf vandaag ziet mijn weblog er dus wat anders uit want ik moest ook snel een nieuwe layout kiezen. Daar ga ik de komende periode nog wel aan sleutelen, maar voorlopig zullen we het hiermee moeten doen.
Voor iedereen die op zijn/haar browser een bookmark heeft gemaakt naar mijn site betekent dit dus dat die veranderd moet worden naar: www.trendmatcher.nl (makkelijk hè?)
De RSS feed verandert niet dus daar hoef je niets aan te doen.

Natuurlijk wilde ik dit eigenlijk al veel langer, maar zag gewoon op tegen de rompslomp. Achteraf bleek het werk dat ik ervoor moest verrichten best wel mee te vallen.
Ik gebruikte al een extra weblog bij Blogger als een soort van beta account om dingen uit te proberen. Het veranderen van de DNS settings bij de provider waar ik het domein trendmatcher heb bleek heel simpel te gaan en kon ik zelf doen.
Via Blogger kun je alle berichten mét reacties makkelijk exporteren en later weer importeren in een ander weblog. Zo kon ik alle oude berichten verplaatsen naar het nieuwe domein.
De verandering zal ongetwijfeld ook voordelen met zich meebrengen, want Blogger belooft voor het komende jaar veel nieuwe mogelijkheden, maar dan moeten ze eerst van die FTP mogelijkheid af en dat is op zich begrijpelijk.
Nadeel is dat ik de layout niet meer volledig in eigen hand heb, maar nu gebruik moet maken van de mogelijkheden die Blogger layouts bieden. Als je een beetje in de code duikt is daar echter ook genoeg aan te tweaken dus we komen er vast wel uit. Voor mij is dit in ieder geval geen reden om nu op zoek te gaan naar een andere blogomgeving zoals Wordpress of Typepad. Ik red me hier prima mee!

De volgers die ik had op mijn oude weblog ben ik nu wel kwijt helaas. Hopelijk dat iedereen zich op mijn nieuwe blog even opnieuw aanmeldt!

Heb je verwijzingen naar oude berichten? Geen probleem, want die laat ik hier natuurlijk nog heel lang staan!

Heeft deze migratie nog meer gevolgen die ik niet voorzien heb, dan hoor ik dat graag!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 14:37 | Permalink |

Blogger Pierre reageerde op 23 januari 2010 16:14

Hoi Willem,

De link naar www.trendmatcher.nl in je bericht is nu stuk, in de link wordt er www.blogger.com voorgezet. Dan komen we echt allemaal voortaan daar. :-)

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina