21 januari 2010
Twitter wint van een zaal vol IT managers
Lees voor met webReader
Tijdens het prima verzorgde diner buffet op de 21e themaconferentie van saMBO~ICT kwam het gesprek aan tafel natuurlijk op vroeger, toen alles nog simpel en overzichtelijk was.
"Heb jij in de jaren '80 ook nog basic programma's opgenomen van de radio?" Vroeg iemand.

"Via de radio, dat kan toch niet?" reageerde een jongere dame in het gezelschap die dat niet meegemaakt kon hebben.
"Jazeker, hoe heette dat programma ook alweer?"

En toen begon de wedstrijd:
Ik zei dat ik er wel achter kon komen door de mensen in de zaal te bevragen, de meesten tenslotte ruim 50+ en met veel verstand van ICT. Gewoon een kwestie van wisdom of the crowds aanspreken, toch?
@Essen2punt0 ging tegelijkertijd op zoek via haar iPhone op Twitter.
Wie als eerste het antwoord kreeg had gewonnen.

Dus ging ik snel een aantal tafeltjes bij langs met steeds dezelfde vraag. De meesten wisten waar ik het over had maar... hoe heette dat programma nu ook alweer?
Wel veel twinkeling in ogen bij de herinnering alleen al!

Na vijf minuten kwam Annemarie zwaaiend met haar iPhone naar me toe.
"Ik weet het: Hobbyscoop!"
De vraag was geretweeted door @slijterijmeisje die daarmee ook haar netwerk aanboorde en werd als eerste beantwoord door @oetgrunnen:
@Slijterijmeisje volgens mij was dat hobbyscoop, en dat was basicode, uren aan de radio gehangen...

Maar veel meer mensen kwamen met die reactie. Gewoon een kwestie van de hashtag #durftevragen toevoegen en de antwoorden komen wel. In totaal kwamen er via Twitter binnen die 5 minuten 10 goede antwoorden binnen!

Op dezelfde conferentie heb ik veel van die mannen horen zeggen dat zij niet twitteren met de redenatie:
Ik hoef toch niet te weten wie wanneer naar de wc gaat? Helemaal gelijk jongens...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:57 | Permalink |

Anonymous Wytze Koopal reageerde op 22 januari 2010 09:45

Wat een mooi voorbeeld van de kracht van nieuwe ICT, of hoe je dat ook wilt noemen (iPhone, Twitter). Hopelijk lezen die IT managers jouw berichtje ook. Worden ze misschien toch nog een beetje enthousiast voor Twitter en aanverwante Web 2.0 zaken?

 
Anonymous Walter Brand reageerde op 22 januari 2010 10:53

Leuk om te lezen! Ik ben zelf een van de officiële begeleiders van live Durftevragen sessies en het verbaast mij eigenlijk al haast niet meer dat #durftevragen sneller is dan wat de grootste expert zelf aan kennis heeft. Mooi om te lezen dat het durftevragen fenomeen zich zo snel verspreidt.

 
Anonymous Jérôme Zijderveld reageerde op 22 januari 2010 11:04

Ha Willem, als degene die de vraag opperde, ik ben nog geen 50+, moet ik zeggen dat er gelijktijdig zelfs 4 mensen via Google niet op de naam konden komen (ja ik was er één van). Binnen een week op Twitter nu al een groot pluspunt van Twitter gezien.

 
Blogger essen2punt0 reageerde op 22 januari 2010 19:44

Het was inderdaad een bijzondere race. Daarnaast ook een boeiend gespreksonderwerp om eens bij een tafel aan te schuiven.
Het was mij een waar genoegen. :)

 
Anonymous Jef van den Hurk reageerde op 22 januari 2010 21:10

Ja, ja, wrijf het me nog maar een keertje in ... ;-)

Maar, eerlijk is eerlijk: dit zijn de leuke toepassingen van Twitter!

 
Anonymous Karin Winters reageerde op 22 januari 2010 21:32

TOP! Ook vandaag bij BVNT2 kwam Twitter in bijna alle presentaties ter sprake...4 Twitterazi (redelijk) actief van de ca 70 aanwezigen...veel mensen die wel er over lezen en er iets van vinden....maar vooral niet Twitteren "want ik wil niet weten wat iemand eet". Ik wel, want dan weet ik namelijk ook via #durftevragen, hoe je het gerecht klaarmaakt, waar je ingredienten koopt en met een beetje geluk kun je het zelfs bij de lieve twitterazi op gaan eten.

 
OpenID 6p00d83451bc6c69e2 reageerde op 23 januari 2010 09:22

Ik heb zelf dezelfde ervaringen. Gelukkig werkt het niet alleen met feitenkennis, maar ook met meer complexe vraagstukken. Zie mijn laatste hulpvraag op Twitter.. A propos: ooit gezien dat iemand twittert dat ie naar de WC gaat?

 
Blogger Willem Karssenberg reageerde op 23 januari 2010 10:47

@6p00d83451bc6c69e2,

Hee Wilfred!
Wat gebruik jij een ingewikkelde schuilnaam in je reactie. Enig idee hoe die daar komt? Kan me niet voorstellen dat je dat expres doet...

 
Anonymous Anoniem reageerde op 24 januari 2010 02:17

@6p00d83451bc6c69e2

Voor mij staat het 100en gelijkende tweets moeten lezen over één of andere aankondiging (bijv. World misled over Himalayan glacier meltdown) gelijk aan te moeten lezen dat iemand naar de WC gaat...

Ben blij dat zoveel mensen hun tijd schenken aan het scannen van twitter om dit soort vragen te beantwoorden. Ben ook blij dat ik dit niet hoef te doen.

Grumpy

 
Anonymous Jeroen van der Schenk reageerde op 8 februari 2010 15:39

Brrrrrrrrrrrrrriljant!

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina