08 juni 2009
Is het nu wel leesbaar?
Lees voor met webReader
Beeldschermen krijgen een steeds hogere resolutie waardoor er steeds meer website op je scherm past, compleet met steeds meer sidebars vol banners en reclame. De tekst waar het je eigenlijk om gaat wordt er daardoor niet leesbaarder op!

TidyRead kan daar verandering in brengen!

Gewoon een bookmarklet in de menubalk van je browser installeren en daarop klikken wanneer je weer eens op zo'n site bent met veel te kleine letters of veel te veel toeters en bellen!

Fred Zelders van wie ik de tip heb heeft TidyRead al uitgeroepen tot DE BOOKMARKLET van het jaar 2009 en dat terwijl we nog niet eens halverwege zijn!
De bookmarklet is beschikbaar voor alle populaire browsers en voor Chrome komt er binnenkort ook een Add-On. Op de iPhone schijnt het ook te werken.

Ik heb het natuurlijk uitgeprobeerd en het werkt uitstekend. Je kunt achtergrondkleur, breedte, lettergrootte en font aanpassen en er is een printknop.
Ook ideaal wanneer je via je digitale schoolbord (de tekst van) een website aan de hele groep wilt laten zien!
Gek genoeg werkt het op mijn eigen weblog alleen voor het eerste artikel, maar dat zal te maken hebben met het feit dat ik tussen de berichten een streep zet.
Neem als voorbeeld de nieuwspagina van Kennisnet. Die wordt opeens veel leesbaarder!

Ik hoop eerlijk gezegd dat dit nog niet DE vondst van 2009 is, maar zou er wel vrede mee hebben...
Fred en Marjolein in ieder geval bedankt voor jullie tip!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:23 | Permalink |

Anonymous Fred Zelders reageerde op 9 juni 2009 09:19

Hey Willem,

Ook bij jouw weblog 'doet' de aangeboden bookmarklet het dus niet goed (terwijl in jouw blog zeker ook tot de categorie KISS reken).
Maar als je de bookmarklet maakt zoals dat op http://www.tidyread.com/mobile.php wordt beschreven, kom je al een heel stuk verder.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina