23 februari 2009
Beter presenteren
Lees voor met webReader
Regelmatig geef ik presentaties en workshops en over het algemeen krijg ik leuke reacties terwijl ik zelf dan vaak een gevoel heb van: Het kan nog beter!

Daarom vind ik het altijd leuk artikelen te lezen over manieren van presenteren en "Death by Powerpoint" rampen die je ook nog wel eens kunnen overkomen. 
Marcel de Leeuwe en Wilfred Rubens schrijven over conferenties en hoe die anders kunnen. Veel staat of valt wat mij betreft toch wel bij de presentatoren en de manier waarop zij hun publiek weten te boeien.

Vanavond wijst Henk van Rijssen via Twitter naar een interessant artikel over het gebruik van Twitter tijdens presentaties: How to Present While People are Twittering en voordat ik het weet ben ik een uur verder (en heb ik geen tijd meer voor een fatsoenlijk blogbericht).
Het is een bijdrage van Olivia Mitchell die een website heeft met als titel: Speaking about Presenting.
Doorklikkend kom ik ook nog bij: Make Better Presentations - The Anatomy of a Good Speech van Chris Brogan.
Allemaal meer dan het lezen waard!
Volg de links dus zou ik zeggen...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:33 | Permalink |

OpenID karinwinters reageerde op 24 februari 2009 08:58

wie weet ga ik nu wel winnen bij de managementconferentie, alhoewel in de zaal zullen geen Twitteraars zitten. Eens kijken hoe ik dat kan aanpakken, dank voor de tip.

 
Blogger Peter van den Berg reageerde op 24 februari 2009 12:35

Ik werd laatst door een collega attent gemaakt op de site van Cas de Bruijn (http://www.abxd.nl) waar een aantal PDF files (hij noemt ze e-boeken) met volop tips en aandachtspunten over presenteren:
http://www.abxd.nl/id33.htm

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina