07 november 2008
Origineel én nog leuk ook!
Lees voor met webReader
Behalve workshops stond er meer op het programma vandaag bij de studiedag van levende talen. Zo waren de eerste 3 kwartier voor de dichter Levi Weemoedt die voorlas uit eigen werk, leuke anecdotes vertelde en korte gedichten voordroeg, zoals:
'Tekst op grafsteen: De Heer is mijn herder. Bekijk het maar verder!'
En dan komt weer het leuke van Twitter naar boven.
Ik twitterde bovenstaande de wereld in en kreeg direct een tweet terug:
Doet met denken aan quote van Bert Visscher (cabaretier):
'Ik hoef geen hond, want de Heer is mijn herder'
Na afloop vertelde ik deze door aan Levi, die hem nog niet kende maar heel leuk vond.

Aan het eind van de dag (de leerkrachten die eerder weg 'moesten' hebben écht wat gemist) was er een optreden van theatermaker en schrijver Kees van der Zwaard die prachtige liedjes ten gehore bracht en zeer humoristische sketches had.
Hij had ook voor mij een absolute verrassing in petto: Tijdens de workshops had hij er een aantal bezocht en deed daar op geheel eigen wijze verslag van:


Achteraf realiseerde ik me dat iemand tijdens de workshop even in en uit liep. Ontzettend knap om zo snel en al improviserend vol humor verslag te doen. Gelukkig had ik m'n Flip bij en kreeg toestemming van Kees om dit filmpje te plaatsen.
Een goede keuze van de organisatie om de workshops op deze manier te omlijsten!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:37 | Permalink |

Blogger Edwin Mijnsbergen reageerde op 8 november 2008 03:05

Niks mis met die Flip zeg!

 
OpenID karinwinters reageerde op 8 november 2008 10:03

jouw vertieping in Twitter was trouwens ook heel leuk: de heer is mijn herder, belijk het maar verder

 
Blogger Antoine van Dinter reageerde op 8 november 2008 10:15

Ik heb deze conférence ook gezien en ik vind het ook heel knap hoe hij het e.e.a. zo snel en met humor in elkaar draaide. Complimenten nog voor je workshop Willem, duidelijk en sprekend!

 
Anonymous Moniek Verhaaren reageerde op 8 november 2008 19:07

Bedankt dat ik zo het laatste staartje van de conferentie toch mee kan krijgen! Ik dacht wat sneller thuis te kunnen zijn door de trein van 15.00 uur te nemen. Maar treinvertragingen en dus werd het 18.30 uur voor ik mijn voordeur open draaide. Dan had ik beter naar de workshop van Antoine van Dinther kunnen gaan in die laatste ronde (hij staat hier net boven mij qua reacties zie ik net..). Ik wil ook nog een stukje bloggen over mijn ervaringen tijdens de conferentie, misschien vanavond. Ik zie dat jij al wat tekst van mij hebt verwerkt in je post ;-)

 
Blogger essen2punt0 reageerde op 8 november 2008 20:05

Klinkt goed allemaal! Dank voor het delen. :)

 
Blogger Erwin K. reageerde op 9 november 2008 16:21

Willem,

Hartelijk dank voor je bijdrage op de studiedag en hier op je weblog. In een eerste terugblik heb ik er met Antoine even dankbaar gebruik van gemaakt:

http://spedr.com/18tx2

@Moniek: Graag lees ik je bijdrage om er vanaf de site van Levende Talen naar te verwijzen. Antoine vertelt me net via Skype dat hij je aanwezigheid zeer gemist heeft.

Erwin

 
Blogger De taalcoordinator reageerde op 9 november 2008 17:48

Hoi Willem,

Geweldig dat je nu je eigen 'stand up comedy' sketch hebt!

Go Skype.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina