14 november 2008
Google persbericht
Lees voor met webReader
Emmen, 14 november 2012

Vanaf vandaag is het mogelijk om in je Google profiel aan te geven of je wilt dat foto's en video's die beschikbaar zijn op internet en waarop je herkenbaar in beeld bent op die plek geblurd worden. Dit om tegemoet te komen aan de bezwaren die veel gebruikers hadden tegen het feit dat beeldmateriaal waarop zij herkenbaar in beeld waren zonder toestemming getoond kon worden. Google gebruikt hiervoor geavanceerde technieken die het mogelijk maken om foto's en video's te scannen op de aanwezigheid van personen. Hebben deze mensen te kennen gegeven dat ze niet herkenbaar in beeld willen zijn dan wordt die plek wazig gemaakt.
Google deed dat al eerder met Streetview, maar nu kan het worden toegepast op alle foto's en video's die via internet beschikbaar zijn!
Daarvoor is het wel noodzakelijk om een aantal foto's van jezelf van verschillende standpunten, met en zonder kleren, te uploaden naar je profiel.
Vorig jaar al kon je het aangeven als je niet wilt dat jouw naam, adres en e-mail gegevens ergens gebruikt worden. Deze worden dan in alle teksten die via internet beschikbaar zijn veranderd in: dummy
Nu kan hetzelfde dus ook met beeldmateriaal.
Einde persbericht.

Commentaar:
Gaan wij (old boomers) dit nog beleven? Technisch is het volgens mij al mogelijk...
(zie ook: hou jij je Flip in je broekzak?)

Geplaatst door Willem Karssenberg om 17:24 | Permalink |

Anonymous Pierre reageerde op 14 november 2008 19:47

Ik ben benieuwd hoe voorstellend je wat dit betreft gaat blijken te zijn!

 
Anonymous Anoniem reageerde op 14 november 2008 20:41

met en zonder kleren... alsof ik blootfoto's aan google ga afstaan... dacht het niet! Voor hen die niet online gevonden willen worden wel de uitkomst natuurlijk.

Moqub

 
Anonymous Pierre reageerde op 14 november 2008 22:48

Voor de volledigheid: voorstellend = voorspellend ;-)

@Moqub: serieuze noot - blootfoto's komen er niet alleen op als iemand dat zelf wil, en ze komen er heel moeilijk weer vanaf, weet ook Manon Thomas.

 
OpenID karinwinters reageerde op 15 november 2008 10:35

Ik ben zo "niet" fotogeniek dat foto's die van mij gemaakt worden meestal al geblurd zijn :-)enne Willem geldt dat blurren ook voor tafelkleedjes met ontbijtjes erop?

 
Anonymous Anoniem reageerde op 17 november 2008 00:30

'met en zonder kleren'...? yeah right!

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina