27 juni 2008
Podcasting in het onderwijs
Lees voor met webReader
Is er nog iƩmand bezig met podcasts in het onderwijs? Ik hoor er zo weinig van.

En toch, als je het boekje leest dat Tony Vincent heeft uitgebracht op Learninginhand.com zijn er zoveel mogelijkheden!

Het is geschreven voor Windows en Mac gebruikers en behandelt de beginselen van het vinden van- abonneren op- en luisteren naar podcasts. Vervolgens leer je stap voor stap hoe je podcasts kunt opnemen en publiceren met behulp van gratis software zoals Audacity. In het Engels, maar heel toegankelijk geschreven met veel screendumps.

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:12 | Permalink |

Blogger Margreet-ICT en Onderwijs reageerde op 29 juni 2008 21:10

@Willem,
Je hebt er al eens een post aan gewijd: het project Radio zonder Radio van juf Mandy van Basisschool De Hooiberg. Zij gebruikt podcasts voor een heleboel vakken/onderwerpen: taal, wereldoriƫntatie, informatievaardigheden enz. Kijk maar eens naar het lesmateriaal dat zij heeft gemaakt, of dit pdf-bestand met tips voor allerlei vakken. Dan zul je zien dat podcasten nog steeds veel ingangen biedt voor het verwerven/verwerken van leerstof.

 
Anonymous Jeroen Gerth reageerde op 1 juli 2008 14:16

Top! Mooi materiaal wat ik vast nog wel kan gebruiken..

 
Anonymous Jojanneke van den Bosch reageerde op 9 juli 2008 09:24

Hi Willem,

Tja, ik denk dat mensen liever gebruik maken van vodcasts. Geluid is natuurlijk gewoon geluid, en de meeste mensen die ik ken hebben wel video op hun iPod, of gebruiken liever een (op dit moment nog gehakte) iPhone of laptop. Beeld en geluid combineren levert ook meer info op. Maar goed, de charme van de individuele radioprogrammaatjes (zeg maar) is wel heel leuk. Voor onderwijstoepassingen gebruik ik meestal snel gemonteerde filmpjes of ik maar een Voki (.com) van mezelf en spreek een opdrachtinstructie in voor leerlingen.

Groetjes,

@Jojanneke

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina