26 mei 2008
M'n eerste mini presentatie
Lees voor met webReader
Morgen ga ik m'n eerste mini presentatie verzorgen, en dan doel ik niet op een kleine korte presentatie zoals bij de Hapsnapshots vorig jaar. Nee, morgen ga ik op stap met alleen maar m'n Asus Eepc bij me. Het leek me een uitdaging om voor de dag te komen met niets anders bij me dan m'n ultraportable! Ik ben te gast bij het management van een AOC in het westen van het land en mag een verhaal vertellen over trends en ontwikkelingen in het onderwijs. Hoe kan ik die beter laten zien dan met de Asus?
Dus heb ik me het afgelopen weekend verdiept in Open Office Impress. De enige concessie die ik heb moeten doen ten opzichte van Powerpoint is dat ik filmpjes en geluid niet zo mooi kan embedden. Voor de rest werkt dat programma prima en doet het alles wat je verwacht. Grappig is dat zelfs mijn Microsoft presenter zonder problemen werkt. Ik kan dus handsfree m'n verhaal kwijt! Eigenlijk had ik vanmiddag een foto moeten maken, want toen zag de Asus er iets anders uit, met aangekoppeld usb toetsenbord, muis, usb stick, geluidsnoer, monitorkabel, voedingskabel en netwerkaansluiting. Ik heb hem op m'n werk onderhanden laten nemen door een van onze TABbers (Technisch Applicatie Beheerder) en systeembeheerder met veel Linux kennis en die werden naarmate ze langer met het apparaat werkten alleen maar enthousiaster. In de advanced modus is werkelijk alles mogelijk wat je op een "normale" machine ook kan. De Xandros distributie werkt heel intuïtief: "Net Windows" zei ik in mijn onschuld, maar dat werd me niet in dank afgenomen. Het zal me een zorg zijn zolang ik maar kan doen wat ik wil, zoals bloggen. Ik heb the Gimp geïnstalleerd om foto's te bewerken en fireFTP om ze te kunnen uploaden. Werkt als een trein!
Het enige wat ik nog niet aan de praat heb gekregen is voice command waarbij ik met m'n stem programma's moet kunnen starten. Dan zou ik zelfs de presenter niet meer nodig hebben en hoef ik alleen maar te roepen: "volgende dia" (en dat 89 keer want echt klein is die presentatie dus niet...)

Geplaatst door Willem Karssenberg om 20:36 | Permalink |

Blogger Jeroen van Beijnen reageerde op 27 mei 2008 09:44

LOL, spraakgestuurde presenteren.

Is denk ik nog best wel handig voor mensen die hun presentatie en praatje erg goed geoefend hebben.
Dan kun je je presentatie zo instellen dat precies bij het uitspreken van een bepaalde zin, naar de volgende slide door gaat.

Is dan wel alleen voor de gevorderde presentator die zijn presentatie erg goed heeft voorbereid. Anders kunnen we nog leuke bloopers verwachten ;)

 
Blogger rino zandee reageerde op 27 mei 2008 15:06

89 stuks dit keer? 6 minder dan de vorige? Hmmm...
Leestip: Brain Rules for Presenters
http://www.presentationzen.com/presentationzen/2008/05/brain-rules-for.html
en
http://www.slideshare.net/garr/brain-rules-for-presenters?src=embed
... met 131 slides!

 
Blogger Pierre reageerde op 28 mei 2008 07:13

Ik denk niet dat voice dan zo geschikt is voor jou. Waarschijnlijk beter zoiets als dit:

Motion detection to control VCASMO ;-)

Los daarvan: er zijn natuurlijk kleinere afstandsbedieningen voor presentaties dan die je nu hebt.

 
Blogger Marina Noordegraaf .... reageerde op 29 mei 2008 10:06

hoe ging het?

je zou ook nog een stand-in in kunnen huren die steeds "volgende dia" voor je roept :-)

 
Blogger Paulien reageerde op 3 juni 2008 21:26

Ik was bij de presentatie, en het kleine dingetje leverde grote prestaties. Ben er helemaal verliefd op geworden...

Sowieso trouwens een inspirerende middag.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina