16 maart 2008
Een nieuw domein binnen 2 minuten
Lees voor met webReader
Dit bericht had ik eigenlijk aan het begin van het weekend willen plaatsen zodat je er zelf mee aan de gang had gekund. Misschien iets voor het Paasweekeinde, dan heb je tenminste nog even de tijd om over de naam na te denken.
Dat was namelijk het moeilijkste van het registreren van een nieuw domein!
Ik heb dat vrijdagavond laat even gedaan via Google Apps, gewoon omdat ik nieuwsgierig was hoe dat zou gaan. Onvoorstelbaar dus, binnen 2 minuten nadat je op de verzend knop hebt geklikt is je nieuwe domein actief! Kosten? $ 10,00 oftewel € 6,38 per jaar. Daarbij krijg je gelijk de beschikking over alle Google Apps mogelijkheden tot en met Google Sites!
Je kunt kiezen uit .com- .net- .org- .info- en .bizz extensies. De afhandeling gaat via Godaddy.com, maar daar merk je verder niets van. Betalen gaat via je creditcard.
Je kunt het ook doen wanneer je een nieuw weblog wilt starten bij Blogger. Voordeel daarvan is dat je weblog dan gelijk op dat nieuwe domein adres staat! Je hoeft niks om te leiden of zo. Ideaal als je niet zo handig bent met FTP en dat soort zaken en toch netjes op een eigen domein wilt publiceren.
Dus, daar waar je wanneer je een .NL domein aanvraagt vaak een paar dagen moet wachten voor alles actief is en via DNS beschikbaar werkt dit gelijk na aanmelding. En dat voor zo weinig geld. Eigenlijk heeft nu niemand meer een geldig excuus om géén eigen domein te hebben, behalve als je niet op een unieke naam kunt komen...

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:03 | Permalink |

Anonymous Anoniem reageerde op 17 maart 2008 06:00

Bij websites als www.domeinbalie.nl en nog een aantal andere die ik niet zo 1,2,3 kan opnoemen is dit al jaren mogelijk. Persoonlijk vind ik het vervelend om een creditcard te gebruiken omdat ik dez eniet heb, daarom maak ik liever gebruik van een Nederlandse webhost.

een .com krijg je in nederland niet lage dan 10,50 geloof ik, de goedkoopste die ik ken voor .com registratie is www.dahosting.nl kent iemand anders nog andere goede goedkope hostingproviders?

 
Anonymous Anoniem reageerde op 17 maart 2008 08:58

Bij www.joker.com kan je voor 10 dollar ook al een .com met ruimte instellen. Dit bedrijf zit in Zwitserland en ik heb al diverse websites hierbij gekocht met creditcard - geen enkel probleem en zover ik het kan beoordelen heel erg veilig en correct. Minder goede ervaring met Godaddy die ook wel domeinnamen die zogenaamde vlak bij je eigen naam zitten voor woekerprijzen te koop zet. Fishy...

 
Anonymous Martin Peters reageerde op 17 maart 2008 10:31

Ik heb direct even gekeken. Leek me heel interessant! Maar wat ik me nu afvroeg. Mijn bestaande domeinnaam, zou ik die kunnen verhuizen? Of is het verstandiger om dan alleen de DNS aan te (laten) passen.

 
Blogger Tom reageerde op 17 maart 2008 13:23

.NL domeinen zijn niet heel veel duurder (8 euro?) bij transip.nl

(nee, ik heb geen aandelen, maar wel een domein bij transip)

Werkt ook goed met Google Apps, maar ja, voor 10 dollar alles automatisch via google/godaddy is wel super eenvoudig.

Als je een domein icm met Google Apps wil gebruiken zou ik voor niets anders kiezen.

Kun je bij deze service zelf nog wel domeininstellingen aanpassen? Ik gebruikt een .nl domein bij transip voor Wordpress.com en Google Apps. Kan dat ook?

 
Anonymous Anoniem reageerde op 17 maart 2008 15:37

Wij, Hannie en Willemien, willen graag weten welke unieke naam jij wel niet bedacht hebt?

 
Blogger DuiMDog reageerde op 17 maart 2008 23:01

Dank voor de tip Willem!
Over de naam hoefde ik niet lang na te denken: uiteraard duimdog.com

 
Blogger Edwin Mijnsbergen reageerde op 8 juli 2008 14:54

Ik ben voor een vriendin bezig geweest hiermee maar wordt helemaal gek. Op de startpagina die zijn nu heeft zit geen configuratiescherm/balk en dan kan je dus niets verwijzen naar wordpress. Nog gekker is dat je dan ook geen mail kunt sturen naar Google. Ik heb me verloren gezocht maar tevergeefs. ....

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina