24 februari 2008
Even een punt maken
Lees voor met webReader
Heb je een Gmail account, dan heb je niet één e-mail adres maar eigenlijk heb je er dan een heleboel!
Je mag namelijk zelf weten of je wel of geen punt(en) gebruikt in je naam. Waar je de punt(en) ook zet, het mailtje komt altijd aan op jouw account. In plaats van w.karssenberg@gmail.com kan ik dus ook wkarssenberg gebruiken of w.kars.sen.berg.
Hier kun je creatief gebruik van maken wanneer je je ergens aanmeldt. Behalve dat kun je ook nog iets achter je naam zetten door het + teken te gebruiken. Stel dat ik me aanmeld bij een dienst die ik niet helemaal vertrouw, dan kan ik w.karssenberg+benbenieuwd@gmail.com gebruiken. Krijg ik vervolgens veel spam binnen op dat adres dan weet ik welke dienst daarvoor verantwoordelijk is.
Voor alle duidelijkheid: Anderen zien die Gmail varianten met punten op verschillende plekken wél als verschillende e-mail adressen, dus zo kan ik bijvoorbeeld heel vaak stemmen op mijn favoriete Dutch Bloggie, bijvoorbeeld die met de langste naam, maar dat is natuurlijk niet eerlijk!
De officiële uitleg staat bij Google.

Geplaatst door Willem Karssenberg om 23:24 | Permalink |

Blogger Marina Noordegraaf .... reageerde op 25 februari 2008 16:16

dat stemmen met meerdere Emailadressen is niet eerlijk, inderdaad. Maar wel verleidelijk :-)

 
Blogger Margreet-ICT en Onderwijs reageerde op 7 maart 2008 00:01

@Willem,
er zijn nog meer manieren om je google-mailadres te schrijven. Zie http://lifehacking.nl/2008/02/26/lifehack-je-gmail-account-met-mail-aliassen/

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina