19 januari 2008
Portable screencapture met Tipcam
Lees voor met webReader
Antoine van Dinter van het Frans & ICT weblog gaf me een tip via Twitter: "Portable tipcam: http://www.utipu.com/app/tip/id/31/"
Daar staat een kort filmpje met uitleg hoe je Tipcam (een mooi en simpel screencapture programma) ook kunt draaien vanaf een usb stick. Dit betekent dat het programma dus niet apart geïnstalleerd hoeft te worden en in mijn geval dat het mijn videokaart niet meer in de war schopt en ik het programma nu ook prima op m'n hoofdcomputer kan gebruiken! (zie ook dit bericht)Als je een screencast gemaakt hebt kun je het flv. bestand plaatsen bij uTIPu, maar ook bijvoorbeeld bij Youtube of Dailymotion. Uploaden naar een eigen domein kan natuurlijk ook, maar als je er veel maakt moet je natuurlijk wel wat ruimte hebben!
Door de grootte van het venster is weergave bij Youtube en Dailymotion echter een stuk minder van kwaliteit dan bij uTIPu, tenminste, als je weblog een weergave toestaat van 640 pixels breed.

Geplaatst door Willem Karssenberg om 14:57 | Permalink |

Blogger Antoine van Dinter reageerde op 20 januari 2008 08:45

Hoi Willem,

Ik had hetzelfde probleem totdat ik de draagbare versie gebruikte. Nu draait het programma perfect vnaf USB.

 
Blogger Willem Karssenberg reageerde op 20 januari 2008 11:17

Als je wilt kun je daarna het programma gerust terugzetten op je harde schijf en daarvandaan opstarten.

 
Blogger Antoine van Dinter reageerde op 20 januari 2008 11:25

Dat kan inderdaad. Toch heeft in mijn ogen de draagbare versie zo zijn voordelen als je bijvoorbeeld een screencast wilt maken voor collega's waarbij je uitgaat van de beginsituatie zoals die zich op een schoolcomputer bevindt. Wanneer je bijvoorbeeld wilt uitleggen hoe docenten een draagbare versie kunnen maken van Puntboek dan is de draagbare versie ideaal

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina