14 januari 2008
Live bloggen vanaf een conferentie
Lees voor met webReader

Er zullen ongetwijfeld nog andere mogelijkheden zijn, maar ik denk dat ik hier eens mee ga experimenteren. Iemand nog tips?
Update:
Wat ik me nu wel realiseer en wat je als nadeel van deze werkwijze kan zien is het feit dat alles wat je schrijft op de aparte pagina niet wordt meegenomen in de RSS feeds. (Geldt dat eigenlijk ook voor een update als deze?)
Daarvoor kan ik natuurlijk de url van de pagina hier in dit bericht nogmaals meegeven, zodat m'n RSS volgers weten waar ze op moeten klikken: http://w.karssenberg.googlepages.com/liveverslag.
Op deze pagina lees je dus waar dit bericht over gaat!

Geplaatst door Willem Karssenberg om 22:02 | Permalink |

Blogger ICTwereld reageerde op 15 januari 2008 00:48

"Het is wel jammer dat er geen Google Pages Template is te vinden waarbij je de pagina smaller kan maken dan 740 pixels."

Een truukje Willem:
Wanneer je de Googlepage in de editmode hebt, klik dan bovenaan rechts op [change layout], kies 2 kolommen met de smalle kolom rechts.
Dat ziet er dan zo uit na publiceren:
http://wilveradsl.googlepages.com/testpgginabreedte
en dan moeten lezers niet horizontaal scrollen op je weblog.
Op mijn testblog staat een iframe met breedte 500. Toch is alle tekst leesbaar zonder scroll horizontaal.
http://ictwereldcrea.blogspot.com/2008/01/frametest-googlepagina.html

 
Blogger DuiMDog reageerde op 15 januari 2008 08:52

Die update zie ik wel in m'n RSS-lezer, maar daarmee nog niet de inhoud van het document.
Wat ik daarnaast ook een bezwaar vind is dat wanneer je zoekt op je weblog er (hoogstwaarschijnlijk) niet gezocht zal worden binnen dat document. En die zoekfunctie gebruik ik nog wel eens (zowel bij m'n eigen weblog als bij anderen) als ik weet dat ik ergens over geschreven heb maar niet meer precies weet wanneer.
Het doet misschien het gemak juist weer teniet, maar is er geen simpele manier om de inhoud van het document na afloop van de conferentie te converteren naar een "gewone" post?

 
Blogger Willem Karssenberg reageerde op 15 januari 2008 09:35

@Duimdog,
Hallo Michel, bedankt voor je reactie. Wat jij aandraagt was ik gisterenavond welf ook al op gekomen. Het is natuurlijk geen enkele moeite om na afloop van de conferentie, als er geen updates meer verschijnen op de speciale pagina, de hele zaak met copy en paste over te zetten naar het bericht in het weblog. Op die manier haal je alle content binnen zodat er later op gezocht kan worden! Kwestie dus van kopi"eren en plakken!

 
Blogger Willem Karssenberg reageerde op 15 januari 2008 09:36

@ictwereld
Hallo Willy, bedankt voor je reactie. Een geweldige tip, die ik gelijk heb toegepast!

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina