22 augustus 2007
Viddler, een perfect alternatief
Lees voor met webReader
Nu vandaag bekend werd dat YouTube reclame gaat toevoegen aan je filmpjes zullen veel gebruikers op zoek gaan naar een alternatief.
Een grote aanrader is wat mij betreft Viddler.com.
Het heeft bovendien veel meer mogelijkheden dan sites als YouTube of DailyMotion ooit zullen bieden. Zo kun je een video op meer manieren embedden, waarbij je niet persé bij het begin hoeft te starten.
Maar kijk ook eens naar de formaten die ondersteund worden.
YouTube: .WMV, .AVI, .MOV, and .MPG
Viddler: .avi .dv .mov .qt .mpg .mpg2 .mpeg2 .mpeg4 .mp4 .3gp .3g2 .asf .wmv .flv
Indrukwekkend, of niet?
Dit betekent dat ik direct filmpjes vanaf m'n Travellercam (je weet wel, van de Aldi) kan uploaden. Ik heb de indruk dat de kwaliteit ook nog beter is.
Ook kunnen kijkers makkelijk een comment toevoegen ín de tijdlijn en dat is redelijk uniek.
Als ik tijd heb zal ik een aparte screencast maken over de uitgebreide mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook zelf een account nemen en ze alvast ontdekken!
Hierbij een opname met die goedkope cam die ik vanmiddag in de tuin gemaakt heb met in de hoofdrol Webber, mijn prachtige bordercollie:


Overigens zal het met de reclame in die YouTube filmpjes (van mij) voorlopig nog wel meevallen. Lees in dat verband ook de reactie die ik op het weblog van Pierre Gorissen heb achtergelaten.

Geplaatst door Willem Karssenberg om 14:41 | Permalink |

Blogger Edwin Mijnsbergen reageerde op 23 augustus 2007 00:54

Toen ik het las van de reclame moest ik ook even zuchten en dacht ook meteen aan alternatieven. Je kunt erop wachten he....

Viddler heb ik nog maar een keer bezocht. Ik zal dat eens wat vaker doen. Voor mij is de doorzoekbaarheid en het aanbod ook wel veel waard.

Ik zie overigens ook steeds vaker dat bepaalde muziekvideo's in youtube de 'embed' optie bewust hebben laten verwijderen. Sony BMG doet dat bijv.

De speurders trekken voort :-)

Inderdaad een leuke hond trouwens Willem! Die springt hoger dan jij ^^

 
Blogger Edwin Mijnsbergen reageerde op 23 augustus 2007 01:10

Willem,

Toch nog een aanvulling:

Viddler is op dit moment denk ik vooral interessant voor uploads. Als je gaat zoeken op 'library 2.0' of een bandnaam als 'new model army' kan ik beter uit de voeten met YouTube toch.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina