23 april 2007
Interactief festival dankzij Twitter
Lees voor met webReader
Er wordt wat afgeschreven over Twitter de laatste tijd en een harde kern lijkt zelfs niets anders meer te doen. "Maar kun je er ook wat zinnigs mee?" vragen veel mensen zich af.
Erwin Blom van de VPRO heeft -al twitterend- het antwoord gevonden. Twitter zal worden ingezet tijdens Pinkpop!
3VOOR12 maakt Pinkpop interactief
Kijker, festivalganger, redactie en artiest doen samen verslag
De Pinkpopverslaggeving wordt interactief. VPRO’s 3VOOR12 slaat dit jaar de brug tussen festivalbezoeker en thuisblijver, beiden spelen een actieve rol in de uitzendingen via internet en digitale televisie. De meningen en ervaringen van de muziekliefhebbers die in Limburg uit hun dak gaan en degenen die in de huiskamer geen noot missen, worden aan elkaar gekoppeld en zijn via televisie te volgen.
Interactieve televisie is al jaren een belofte, maar doordat de technologische ontwikkelingen minder snel gaan dan gedacht en doordat verschillende aanbieders verschillende technieken gebruiken, is het lastig om iedereen dezelfde mogelijkheden en ervaring te geven. 3VOOR12 gebruikt de combinatie van mobiele telefoon, internet en televisie om dit effect op 26, 27 en 28 mei wel te realiseren. Het verslag van Pinkpop wordt daarmee meer dan interactieve televisie, 3VOOR12 slaat crossmediaal de brug tussen festival en thuis, voor en achter het podium waarbij kijker, festivalganger, redactie en artiest gezamenlijk verslag doen van het evenement.
Met het experiment tijdens Pinkpop wil 3VOOR12 een inkijk laten zien naar een toekomstige tv-wereld waarin het sociale aspect ook op televisie een steeds grotere rol gaat spelen. Internationaal worden al proeven gehouden met chats die op het televisiebeeld verschijnen.
Lees hier (de preview van) het hele persbericht.
Het is lang geleden dat ik voor het laatst op Pinkpop ben geweest. Is dit nu een reden om weer te gaan, gewapend met mobieltje als actief Twitteraar, of kan ik nu juist lekker thuisblijven?

Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:21 | Permalink |

Anonymous Marc reageerde op 23 april 2007 21:46

Voor mij is het ook een tijdje geleden. En als ik weer eens ga, is dat om te genieten van een goed optreden. Dan wil ik geen laptop of mobiel, dan hoef ik geen interactieve verslaglegging en discussie, dan wil ik gewoon genieten van de muziek!

Echt, we beginnen een beetje door te draaien of moet ik dat 'een beetje' zelfs weglaten?

 
Anonymous Fred Zelders reageerde op 24 april 2007 10:16

Als je de kans hebt: GAAN!

 
Blogger Joël de Bruijn reageerde op 24 april 2007 20:30

Hoi Willem,
heb metzelf op Google Alerts geabonneerd met Web 2.0 als tag en ik kwam zo op molblog het volgende "kritische" berichtje tegen:
http://www.molblog.nl/online/5009

Moest wel direkt aan je denken vanwege de vermelding van http://twittervision.com/

die knopen dus Google Maps aan Twitter, wel grappig om te zien!

Groeten, Joël

 
Blogger Joël de Bruijn reageerde op 24 april 2007 20:39

Hoi Willem,

even ingezoomd op Drenthe, en jawel hoor, heb je meteen in beeld:
ff screenshot:
http://www.blogisch.nl/willem.jpg

je zat wel in oisterwijk, ligt dat ook bij Emmen? Groeten!

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina