08 december 2006
Nog een stelling: Anonymous
Lees voor met webReader
Stelling 2: wie anoniem reageert op een weblog is een mietje!
DSC_0322
(Hier hoeft niet perse op gereageerd te worden wil ik verder gaan)

Geplaatst door Willem Karssenberg om 00:59 | Permalink |

Anonymous Anoniem reageerde op 8 december 2006 09:03

Wat is er mis met mietjes ;-)?

 
Blogger Jeroen van Beijnen reageerde op 8 december 2006 11:40

Anoniem reageren kan ook een vorm van zelfbescherming zijn. Webloggen en reageren op weblogs kunnen namelijk vrij schadelijk voor je carrièrre zijn (http://www.fontysmediatheek.nl/weblog/cluster_mens_maatschappij/webloggen_schadelijk_voor_carrierre/).

Ik denk dat het anoniem reageren geen probleem hoeft te zijn als de inhoud van een reactie maar goed onderbouwd is.

 
Anonymous Anoniem reageerde op 8 december 2006 11:45

Ik ben het geheel eens met de stelling.

afzender: Mietje Moderator

 
Blogger Edwin Mijnsbergen reageerde op 8 december 2006 22:57

Grappig, ik had al een paar inkoppers in gedachten maar zag er toch maar vanaf...

Maar de grote jongens hebben ook veel goeds gedaan inderdaad. Heel veel goeds zelfs. Maar de onafhankelijk evengoed en die kunnen toch sneller op sympathie rekenen he?

Jeroen heeft trouwens ook een goed punt. Wat dat betreft ben ik in een jaartje van onzichtbaar naar volkomen naakt gegaan. Maar wat ik zeg of schrijf is wat ik ben....en als er werkgevers zouden zijn die dan niet de moeite nemen GOED te zoeken en lezen, of negatieve selecties maken uit het geheel, geloof ik dat ik liever niet voor hen zou willen werken...

 
Anonymous Marc reageerde op 12 december 2006 19:34

@jeroen Ik zou het precies omdraaien: waarom anoniem reageren als de inhoud van de reactie goed onderbouwd is, dan zou ik juist zeggen, niet anoniem. Ik denk dat webloggen en/of reageren op weblogs eerder positief op je carrière kan uitwerken dan negatief (tenzij je er dus een potje van maakt). Meedoen aan zinvolle discussies of met passie over een bepaald onderwerp bloggen wordt over het algemeen niet negatief uitgelegd. Ik zie steeds vaker op CV's staan dat mensen een weblog onderhouden. Het kan een prima visitekaartje zijn waardoor een potentiële werkgever meer over je te weten kan komen.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina