28 december 2006
Commotie over demotie
Lees voor met webReader
-"Wat vind jij van de motie papa?"
-Welke motie jongen, er is deze week toch geen tweede kamer?
-"DEMOTIE man, kijk je geen journaal?"
Allemensen, nog geen 55 jaar en dan moet ik alweer gelijk m'n mening klaar hebben over demotie. Nooit over nagedacht en eerlijk gezegd tot vanavond nooit van gehoord. Maar dankzij internet ben ik in 10 minuten weer helemaal bij:
Er is een demotie.startpagina.nl. Het staat in de Nederlandse Wikipedia. Er is zelfs een apart domein voor. Onze taal heeft het gedefinieerd en zegt dat het woord voor het eerst in 1984 vermeld werd in de van Dale. Marc De Coster plaatste er een jaar geleden al een bericht over op zijn weblog, waarbij hij een citaat uit de Volkskrant van 1997 aanhaalt.
Eigenlijk weinig nieuws dus, maar ik weet nog niet wat ik ervan vind.
Later jongen, als ik wat ouder ben........
Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 21:00 | Permalink |

Blogger Edwin Mijnsbergen reageerde op 29 december 2006 09:35

ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord.

Learning every day!

 
Anonymous Duimdog reageerde op 29 december 2006 11:41

Waarom associeer ik demotie met demotiverend?

 
Anonymous DanniĆ«lle reageerde op 29 december 2006 12:06

Eveneens nog nooit van gehoord. Fijn dat we op het einde van 2006 nog iets leren.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina