04 juni 2006
Print deze pagina
Lees voor met webReader
Vanavond bedacht ik me opeens dat ik op veel websites die ik bouw een routine gebruik die ik op mijn weblog nog niet heb toegepast. Ik kan me voorstellen dat je soms een bericht zou willen uitprinten, maar dan natuurlijk zonder de header en de sidebar met alle toeters en bellen. Gewoon alleen het bericht waar het om gaat. Eventuele reacties die op de pagina staan worden ook niet meegenomen.
Daarvoor heb ik nu op de "itempage" (ieder bericht heeft zijn eigen pagina, te bereiken met de permalink) een printknopje rechtsboven het bericht geplaatst. Als je daarop klikt opent het bericht in een nieuw venster, zonder enige opmaak, en wordt automatisch je printer aangeroepen. Een klein stukje Javascript in de code is voldoende om dit te realiseren.
Nieuwsgierig?
Laat het me weten via een reactie en ik vertel de volgende keer hoe je dit kunt inpassen in al je pagina's. Je mag natuurlijk ook in m'n broncode duiken...
Zie ook: externe link
Geplaatst door Willem Karssenberg om 23:40 | Permalink |

Blogger Pierre reageerde op 5 juni 2006 01:00

Hij doet het niet bij dit bericht. Ik krijg een lege popup. Niet helemaal leeg, in de bron kan ik HTML-code zien voor 'printselectie' en zo, maar geen tekst.

 
Anonymous Anoniem reageerde op 5 juni 2006 02:02

In IE wel, in FF niet.

Jammer.

Evert

 
Blogger Hans van Kasteren reageerde op 5 juni 2006 18:57

Leg eens uit, hoe doe je dat?

 
Anonymous Hans Mestrum reageerde op 6 juni 2006 08:39

Hartstikke handig. Als het werkt. Ik krijg in FF alleen een leeg scherm.

 
Blogger Willem Karssenberg reageerde op 6 juni 2006 09:12

@ Hans + Pierre
Zoals Evert al meldt in zijn reactie: Deze routine doet het prima in Internet Explorer, maar helaas niet in Firefox...

 
Anonymous Alex reageerde op 19 december 2008 14:54

Kan iemand de exacte code hiervoor geven. Ik krijg hem niet goed uit de broncode gehaald.
Alvast bedankt.

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina