09 november 2008
Wat is Twitter?
Lees voor met webReader
Afgelopen woensdag waren we met de MBO ambassadeurs van Kennisnet bij het instituut voor beeld en geluid in Hilversum. Een van de workshops werd gegeven door Serge de Beer die samen met de groep binnen een half uur 2 geluids- en 2 videoopnames wilde maken om te laten zien dat zoiets makkelijk in die tijd te doen is. Wat denk je? Het lukte hem nog ook! Hij verdeelde de groep in vieren, liet een onderwerp verzinnen, gaf ze een paar minuten voorbereiding en begon met z'n opnames, waarvoor hij prachtige apparatuur had meegenomen. Ik heb de opnames inmiddels gezien en beluisterd en de kwaliteit is inderdaad heel goed!
Ik had alleen m'n Flip bij me (naast m'n fotocamera natuurlijk) en heb daarmee "the making of" Wat is Twitter gefilmd.
Ook die kwaliteit valt me eerlijk gezegd niets tegen. Hieronder zie je m'n filmpje, gemonteerd met behulp van Windows MovieMaker. Opgeslagen in een resolutie van 640X480 is het bestand nog geen 8 MB groot. Het originele .avi bestand op de flip is meer dan 30 MB groot. Het kan dus interessant zijn om de bestanden die de Flip genereert eerst te bewerken voordat je ze ergens plaatst omdat het uploaden soms erg lang kan duren.

Het mooie van Blip.tv is dat de met de Flip gemaakte filmpjes in hun originele formaat kunnen worden weergegeven, dus op 640X480
Foto's ambassadeursbijeenkomst

Geplaatst door Willem Karssenberg om 14:01 | Permalink |

OpenID karinwinters reageerde op 9 november 2008 15:04

Leuke was dat er om ons heen druk getwittert werd tijdens het intervieuw en ook foto's van het filmen verstuurd zijn: http://www.mobypicture.com/index.php?cmd=image&action=full&imgid=66646

 
Blogger Annet reageerde op 9 november 2008 15:56

Goeie registratie, Willem. Ben onder de indruk van wat zo'n flip toch nog produceert. Op mijn eee-tje is de film alleen maar erg schokkerig te volgen (zal wel met geheugen te maken hebben), dus zit ik even achter de iMac. Grappig om mezelf terug te zien zo. Natuurlijk vind je jezelf altijd vreselijk in een film, maar dat interviewen vond ik toch eigenlijk wel erg leuk!

 
Anonymous Jeroen Gerth reageerde op 9 november 2008 16:12

Ik heb groot ding op te merken... dat geluid! Ik zie haar met een microfoon in de hand, maar waarom kan ik haar amper verstaan en hoor ik zoveel ruis uit de omgeving? Is die mic dan alleen voor de show?

Ik vind het zelf nog niet zo spectaculair, maar het is leuk dat er zo geƫxperimenteerd word. Leuk vooral om die antwoorden te horen wat Twitter is. "Ja,.. klinkt wel lekker in de mond"... haha leuk!

 
Blogger Kobus van der Slossen reageerde op 9 november 2008 22:40

@Jeroen Gerth
Dat geluid was zo onduidelijk omdat dit volgens mij een 'making of' was en dus niet de eigenlijke film.
Die ik overigens graag zou willen zien.

@Willem
Staat ie al ergens online? De film?

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina